Fase 1

Eerste afspraak & offerte

Kennismaking

Wij bouwen een huis voor het leven rondom ieders ideaal. Want een huis kan hetzelfde zijn, maar een thuis is dat nooit. In de eerste fase van het bouwproces maak je tijdens de eerste afspraak kennis met de verkoopadviseur. De adviseur is één van je vaste aanspreekpunten gedurende het hele proces, met name in de fase voorafgaand aan de bouw. Aan tafel spreken we je plannen en wensen door en bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. We luisteren, inspireren en geven samen met jou je ideale leven vorm.

Aan tafel met een SelektHuis medewerker bij een afspraak 1
Bouwfases 2
Goed om te weten

Ter voorbereiding op de eerste afspraak is het handig om kavelinformatie en je eigen wensen aan te leveren bij de adviseur. Zo kan hij of zij zich goed inlezen en voorbereiden op het gesprek. Iedere kavel is namelijk anders. De kaveleisen verschillen enorm per kavel en per gemeente. Het is voor ons belangrijk om deze informatie bij de eerste afspraak te hebben, zodat we een goed advies kunnen geven. En hetzelfde geldt natuurlijk voor je eigen bouwwensen. Je kan via de website gebruik maken van de knop 'Moodboard' en zo je eigen moodboard samenstellen met woningen en stijlen die jou aanspreken.

Offerte

Na de eerste kennismaking en afspraak ontvang je een offerte. In deze offerte staat precies aangegeven vanuit welke wensen we jouw woning gaan bouwen en welke aanpassingen en details je hieraan toe wil voegen. Denk bijvoorbeeld aan een uitbouw, een dakkapel of een bepaalde bouwstijl. De prijs laten we per onderdeel zien, waardoor je een helder overzicht krijgt.

Bouwproces van een vrijstaande woning in aanbouw 3
Fasering bouwproces 4
Schetsontwerp

Tijdens de offertefase ontvang je ook een losse schets van je ideale woning, zoals beschreven in de offerte. Dit geeft een goed beeld van de woning. Natuurlijk kan je nog steeds aanpassingen doen. Dit kan je tussentijds bespreken met de adviseur. Meestal plannen we samen een vervolgafspraak zodat we naar een definitieve offerte kunnen toewerken.

Definitieve offerte

We begrijpen maar al te goed dat in een wereld waar alles kan, keuzes maken het moeilijkst is. Daarom blijft het vaak niet bij één offerte, maar komen er gedurende de aanloop meerdere inzichten en ideeën op tafel. Dat betekent dat de offertes steeds specifieker worden aangepast op jouw wensen. En dat juichen we alleen maar toe. We werken samen met jou naar een definitieve offerte, zodat we hierna de contractfase in kunnen gaan.

Volgorde bouwproces 5
Fase 2

Contractfase

Contract ondertekenen

Bij het ondertekenen van het contract zijn alle documenten definitief. Na het ondertekenen van het contract plannen we de bouw van je nieuwe ideale thuis in. Achter de schermen gaat er nu van alles gebeuren: we treffen voorbereidingen voor de start van de bouw, vragen vergunningen aan en bestellen de benodigde materialen. Tijdens het vervolg van het bouwproces houden je adviseur en kopersbegeleider je op de hoogte. En natuurlijk vieren we mijlpalen en hoogtepunten samen.

Bouwfases in de bouw 6
Luchtfoto van een zwart-witte laagbouw woning 7
Afbouwgarantie verzekering

Een afbouwgarantieverzekering zorgt dat elke bouwende Nederlander gegarandeerd goed kan wonen. Dat is bouwen met zekerheid. Je hebt de keuze om een afbouwgarantie verzekering af te sluiten. Dit kan je samen met de adviseur overleggen.

Referentie partijen

Het is mogelijk om bij één van onze partners langs te gaan om materiaalkeuzes te maken. Op deze manier krijg je een goed beeld van alle verschillende mogelijkheden die er zijn voor bijvoorbeeld tegelwerk, keuken en sanitair. Je adviseur helpt je hierbij.

8
Fase 3

Vergunningsfase

Ruwbouwkeuzes maken

Wanneer het contract getekend is, maken we de ruwbouwkeuzes definitief. Dit hebben we nodig voor de vergunningsaanvraag, die we volledig voor je verzorgen. Ruwbouwkeuzes gaan bijvoorbeeld over de indeling en uitstraling van je woning.

Bouwvakkers die de gevel van een woning plaatsen 9
Close up van een bouwtekening 10
Vergunningsaanvraag

De vergunningsaanvraag begint met een vooroverleg bij de gemeente. Hierna werken we alle stukken uit, die we na je goedkeuring bij de gemeente indienen.

Fase 4

Bouw

Afbouwkeuzes maken

Ruim voor de start van de bouw maken we de keuzes voor de afbouwfase definitief. Dat betekent dat we samen keuzes maken over zaken als binnendeuren, aansluitingen van lichtpunten en stopcontacten. Deze keuzes bespreek je samen met de adviseur of je kopersbegeleider. Ook ontvangen we in deze bouwfase de definitieve keukentekening en sanitairopstelling.

11
12
Tekenwerk definitief

De definitieve afbouwkeuzes vormen de start voor het opmaken van alle (detail)tekeningen. De aanloop en bouw van een eigen huis is een intens bouwproces, dus nemen we zoveel mogelijk vragen en twijfels weg door alles zo duidelijk mogelijk vast te leggen.

Projectoverdracht

Achter de schermen vindt er een projectoverdracht plaats bij de start van de bouw. Deze overdracht vindt plaats tussen de adviseur, kopersbegeleider, de afdeling werkvoorbereiding en de afdeling uitvoering. Zo zorgen we ervoor dat we precies bouwen wat we met je hebben afgesproken.

13
14
Start van de bouw

Tijd om van start te gaan. Op de kavel plaatsen we een bouwkeet en een stroomkast: de signalen dat het écht niet meer lang duurt voor we daadwerkelijk starten met de bouw van je ideale woning. Het uitgraven van de fundering markeert het moment van de start van de bouw. De eerste echte mijlpaal, een mooi moment om daar samen goed bij stil te staan.

Ruwbouw

In de ruwbouwfase plaatsen we de dragende buitenmuren op een traditionele manier. Deze muren bestaan uit kalkzandsteen. In deze fase monteren we ook de buitenkozijnen, inclusief glas. Vervolgens gaan we een verdieping omhoog: we leggen de betonnen verdiepingsvloer en plaatsen de geïsoleerde topgevels en de scharnierkap. De scharnierkap met panlatten bedekken we met dakpannen of riet. Daarnaast starten we met het aanbrengen van de spouwisolatie en het gevelmetselwerk.

Bouwmedewerker die bezig is met de fundering van een woning 15
16
Afbouw

In de afbouwfase plaatsen we de binnenwanden en binnenkozijnen, beginnen we met het installatiewerk en het aanbrengen van alle leidingen. Ook starten we met het aftimmerwerk van de gipsplatenplafonds en de bevloeringen. En het is tijd voor onze stukadoors en tegelzetters om hun vakmanschap te laten zien.

Afronding

In deze fase plaatsen we de trap en zorgt de installateur voor een ingerichte meterkast en afgemonteerde stopcontacten. De loodgieter voorziet de badkamer van het uitgekozen sanitair, zoals de douche, kranen en misschien wel een ligbad.

17
Fase 5

Oplevering

Opleveringsdatum

Tijdens het bouwproces neemt de uitvoerder contact met je op om het definitieve oplevermoment met je af te stemmen. Als het uiteindelijk zover is, loop je samen met de uitvoerder de woning door om te controleren of alles naar wens is. Daarna is het tijd voor een feestelijk moment: de sleuteloverdracht. Eventuele openstaande opleverpunten worden afgestemd met onze service afdeling.

Schuurwoning met ruime veranda 18
19
Service

Nadat de woning is opgeleverd kan het natuurlijk zijn dat er na verloop van tijd iets ontstaat, waardoor je recht hebt op garantie. Heb je het idee dat je hier recht op hebt? Dan kun je een melding maken bij onze serviceafdeling. We kijken dan samen naar hoe we je zo goed mogelijk gaan helpen.

timeline-done-icon-grey timeline-done-icon-orange

Gefeliciteerd met jullie droomhuis!

Waar moet ik beginnen?

Wil je ook graag een unieke vrijstaande woning bouwen? Dan helpen we je graag verder. Vraag hier ons woonmagazine SelektLeven aan boordevol informatie en inspiratie. Lees meer over onze bouwmethode of vraag gratis inspiratiecalculaties aan van onze gerealiseerde woningen!

SelektLeven aanvragen
Bouwvakkers die de gevel van een woning plaatsen
Onze bouwmethode
Vooraanzicht van een zwarte schuurwoning met inpandige veranda
Gerealiseerde woningen
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
Oeps, niet alle velden zijn correct ingevuld.
Sluit venster

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico