Fase 1

Eerste afspraak & offerte

Kennismaking

Wij bouwen een huis voor het leven rondom ieders ideaal. Een huis kan hetzelfde zijn, maar een thuis is dat nooit. En dat begrijpen we maar al te goed. In de eerste fase van het bouwproces maak je kennis met de verkoopadviseur tijdens de eerste afspraak. De verkoopadviseur is één van je vaste aanspreekpunten gedurende het hele proces van eerste afspraak tot sleuteloverdracht. Aan tafel spreken we je plannen en wensen door en bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. We luisteren en inspireren en geven samen met jou je ideale leven vorm.

Aan tafel met een SelektHuis medewerker bij een afspraak 1
Bouwfases 2
Goed om te weten

Ter voorbereiding op de eerste afspraak is het handig om kavelinformatie en je eigen wensen aan te leveren bij de adviseur. Zo kan hij zich goed inlezen en voorbereiden op het gesprek. Iedere kavel is namelijk anders en dat geldt ook voor jullie wensen. Je kan via de website gebruik maken van de knop 'Moodboard' en zo je eigen moodboard samenstellen met woningen en stijlen die jou aanspreken.

Offerte

Na de eerste kennismaking en afspraak ontvang je in de volgende bouwfase van ons een offerte. In deze offerte wordt precies aangegeven vanuit welke wensen jouw woning gebouwd wordt en welke aanpassingen/details je hieraan toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan een uitbouw, een dakkapel en een bouwstijl. De prijs wordt per onderdeel weergegeven. Dat zorgt voor een eenvoudig overzicht.

Bouwproces van een vrijstaande woning in aanbouw 3
Fasering bouwproces 4
Schetsontwerp

Tijdens de offertefase ontvang je ook een losse schets van je ideale woning zoals beschreven in de offerte. Dit geeft een goed beeld van de woning. Natuurlijk kan je nog aanpassingen doen. Dit kan je tussentijds bespreken met de adviseur. Meestal plannen we samen een vervolgafspraak zodat we naar een definitieve offerte kunnen toewerken.

Definitieve offerte

We begrijpen maar al te goed dat in een wereld waar alles kan, keuzes maken het moeilijkst is. Vaak blijft het niet bij één offerte, maar komen er gedurende het bouwproces diverse inzichten en ideeën op tafel. Dat betekent dat de offertes steeds specifieker worden aangepast op jouw wensen. En dat juichen we alleen maar toe. We werken immers samen met jou naar een definitieve offerte, zodat we hierna de contractfase in kunnen gaan.

Volgorde bouwproces 5
Fase 2

Contractfase

Contract ondertekenen

Bij het ondertekenen van het contract zijn alle documenten definitief. Je gaat akkoord met de definitieve offerte, de bouwkundige tekeningen en het bestek. Na het ondertekenen van het contract wordt de bouw van je woning ingepland.

Achter de schermen gaat er van alles gebeuren. De voorbereidingen voor de start bouw worden getroffen, er worden vergunningen aangevraagd en materialen besteld.

Gedurende de fasering van het bouwproces wordt je door de adviseur en/of kopersbegeleider op de hoogte gehouden. En natuurlijk vieren we hoogtepunten samen.

Bouwfases in de bouw 6
Luchtfoto van een zwart-witte laagbouw woning 7
Afbouwgarantie verzekering

Een afbouwgarantie verzekering zorgt dat elke bouwende Nederlander gegarandeerd goed kan wonen. Dat is bouwen met zekerheid. Je hebt de keuze om een afbouwgarantie verzekering af te sluiten. Dit kan je samen met de adviseur overleggen.

Referentie partijen

Het is mogelijk om bij één van onze partners langs te gaan voor materiaalkeuzes. Op deze manier kun je een goed beeld krijgen van alle diverse mogelijkheden die er zijn. Lees hier meer over onze partners.

8
Fase 3

Vergunningsfase

Ruwbouwkeuzes maken

Wanneer het contract getekend is, gaan we samen met jou de ruwbouwkeuzes definitief maken. Dit hebben we nodig voor de vergunningsaanvraag die we volledig voor je verzorgen. Je kan hierbij denken aan keuzes die je moet maken over de indeling van je woning.

Bouwvakkers die de gevel van een woning plaatsen 9
Close up van een bouwtekening 10
Vergunningsaanvraag

De vergunningsaanvraag begint met een vooroverleg bij de gemeente. Hierna werken we alle stukken uit die na je goedkeuring bij de gemeente ingediend wordt.

Fase 4

Voorbereiding en start van de bouw

Afbouwkeuzes maken

Ruim voor de start bouw begint, willen we alles definitief maken voor de afbouwfase van het bouwproces. Dat betekent dat we samen keuzes maken over binnendeuren, aansluitingen van lichtpunten en wandcontactdozen. Deze keuzes bespreek je samen met de adviseur en/of kopersbegeleider. Ook ontvangen we in deze bouwfase de definitieve keukentekening en sanitair opstelling.

11
12
Tekenwerk definitief

De definitieve afbouwkeuzes zijn de start voor het opmaken van alle (detail)tekeningen. Zo voorkomen we verkeerde verwachtingen tussen jou en SelektHuis. De aanloop en bouw van een eigen huis is een intens bouwproces, dus nemen we zoveel mogelijk vragen en twijfels weg.

Projectoverdracht

Achter de schermen vind er een projectoverdracht plaatst bij de start bouw van de woning. Deze overdracht vindt plaats tussen de adviseur, kopersbegeleider, werkvoorbereiding en uitvoering. Zo waarborgen we daadwerkelijk dat we bouwen wat we met je hebben afgesproken.

13
14
Start van de bouw

De bouwkeet en de stroomkast worden geplaatst. De allereerste signalen dat het écht niet meer lang duurt voor we starten met de bouw van jullie ideale woning. Het uitgraven van de fundering markeert het échte moment van de start bouw. De eerste mijlpaal.

Fase 5

Oplevering

Opleveringsdatum

De uitvoerder neemt contact met je op om het definitieve oplevermoment met je af te stemmen. Samen met de uitvoerder ga je de woning door, waarna de sleuteloverdracht plaatsvindt. Een feestelijk moment. Eventuele opleverpunten worden afgestemd met onze service afdeling.

15
16
Service

Nadat de woning is opgeleverd kan het natuurlijk zijn dat er na verloop van tijd iets ontstaat, waardoor je recht hebt op garantie. Heb je het idee dat je hier recht op hebt? Dan kun je een melding maken bij onze service afdeling.

timeline-done-icon-grey timeline-done-icon-orange

Gefeliciteerd met jullie droomhuis!

Waar moet ik beginnen?

Wil je ook graag een unieke vrijstaande woning bouwen? Dan helpen we je graag verder. Vraag hier ons woonmagazine SelektLeven aan boordevol informatie en inspiratie. Lees meer over onze bouwmethode of vraag gratis inspiratiecalculaties aan van onze gerealiseerde woningen!
SelektLeven aanvragen
Bouwvakkers die de gevel van een woning plaatsen
Onze bouwmethode
Vooraanzicht van een zwarte schuurwoning met inpandige veranda
Gerealiseerde woningen
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico