Button Text

Een kangoeroewoning bouwen

Vooraanzicht van een klassieke vrijstaande woning met schijnschoorsteentjes

De vraag naar het bouwen van kangoeroewoningen neemt toe. Dit snappen we bij SelektHuis. Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Een kangoeroewoning maakt dit mogelijk. Samen bouwen we dé kangoeroewoning die aan al jouw idealen voldoet.

[anchor name="Wat is een kangoeroewoning?" submenu="true"]

Wat is een kangoeroewoning?

Een kangoeroewoning bestaat uit twee zelfstandige woningen. Deze twee woningen zijn met elkaar verbonden. Beide woonruimtes van de kangoeroewoning hebben een aparte voordeur. Het zijn twee woningen op één adres.

Binnen zijn de woonruimtes met elkaar verbonden door een verbindingsdeur. Op deze manier wonen meerdere gezinnen, meestal familieleden, zelfstandig onder één dak. Inclusief het behoud van privacy. Andere benamingen voor een kangoeroewoning zijn mantelzorgwoning, meergeneratiewoning, buidelwoning of dubbele bewoning.

[anchor name="De voordelen van een kangoeroewoning bouwen met SelektHuis" submenu="true"]

De voordelen van een kangoeroewoning bouwen:

  • Een eenvoudig en simpel bouwproces met persoonlijke begeleiding
  • Volledige indelingsvrijheid door onze unieke bouwmethode
  • Zorgeloos bouwen. Met alle specialisten in eigen huis regelen we alles voor je
  • Vaste contractprijzen
  • Deskundig en vakbekwaam met ruim 40 jaar ervaring

[anchor name="Kangoeroewoning in verschillende bouwstijlen" submenu="true"]

Kangoeroewoning in verschillende bouwstijlen

Kangoeroewoningen bouwen we bij SelektHuis in verschillende bouwstijlen. Hierbij werken we altijd vanuit de behoeften en voorkeuren van de opdrachtgevers. Zo creëren we altijd een woning op maat. Ben je liefhebber van strakke architectuur? Dan bouwen we graag een moderne kangoeroewoning voor je. Heb je toch liever een klassieke woning? Geen probleem, ook kangoeroewoningen zijn met een klassieke bouwstijl te realiseren.

In de onderstaande slider vind je een aantal voorbeelden van verschillende bouwstijlen. Per woning kan je meer informatie lezen door op de oranje knop te drukken. Van elke woning kan je ook een gratis inspiratiecalculatie aanvragen om de kosten van de woning te bekijken.

Medewerker van SelektHuis lacht in de camera met een houten balk op zijn schouder

[anchor name="Een prefab kangoeroewoning bouwen" submenu="true"]

Een prefab kangoeroewoning bouwen

Wanneer je bij SelektHuis een kangoeroewoning gaat bouwen ben je aan het goede adres. Wij helpen je verder. Bij SelektHuis kun je jouw ideale woning geheel naar eigen wens bouwen. Luisterend naar jouw wensen ontwerpen we een prachtige kangoeroewoning voor je. Wil je verlengen, verbreden of verhogen? Geen probleem. Samen geven we jouw ideale kangoeroewoning vorm en kan je het ontwerp aanpassen totdat je helemaal tevreden bent.

We combineren traditioneel bouwen met prefab onderdelen uit onze productiehallen. De voordelen van een prefab kangoeroewoning? We bouwen snel voor de juiste prijs. Zo bouwen we samen aan jouw vrijstaande woning.

[anchor name="De kosten van een kangoeroewoning" submenu="true"]

De kosten van een kangoeroewoning

Een kangoeroewoning bouwen. Hoeveel kost dat eigenlijk? De kosten kunnen erg verschillen. Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Welke maatvoering moet de kangoeroewoning krijgen? Hoeveel details moeten er doorgevoerd worden in het ontwerp? Hoe meer aanpassingen, hoe meer kosten.

Ook het afwerkingsniveau speelt een rol in de kosten voor jouw kangoeroewoning. Een nul-op-de-meter woning is bijvoorbeeld duurder dan een sleutelklare woning. Tijdens onze samenwerking zorgen we ervoor dat onze kosten helder en inzichtelijk zijn voor jou. Zo bouwen we een woning precies op maat.

Vooraanzicht van een moderne vrijstaande woning met houten gevelbekleding
Foto van de bewoners van een gerealiseerde kangoeroewoning

[anchor name="Waarom een kangoeroewoning?" submenu="true"]

Waarom een kangoeroewoning?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een kangoeroewoning. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je wilt zorgen voor een hulpbehoevende ouder. Wonen in een kangoeroewoning maakt het makkelijker om mantelzorg te verlenen. Zo kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Een kangoeroewoning heeft voor beide partijen voordelen. Welke?

De oudere generatie zorgt bijvoorbeeld voor de opvang van (klein)kinderen en huisdieren. Daar tegenover staat dat de jongere generatie kan helpen met klusjes en de zorgtaken. Je helpt elkaar vooruit, ook als het gaat om de woonlasten. Je hebt hetzelfde adres, er is sprake van een gezamenlijke huishouding en je kunt verschillende kosten delen.

[anchor name="Verschil kangoeroewoning en mantelzorgwoning" submenu="true"]

Verschil kangoeroewoning en mantelzorgwoning

Het doel van een kangoeroewoning en een mantelzorgwoning is hetzelfde. Tóch zijn er verschillen. Het grootste verschil is dat een mantelzorgwoning een zelfstandige woning is. Deze woning staat op hetzelfde terrein als de andere kavel. De mantelzorgwoning kan ook een aanbouw of een verbouwde garage zijn. Het zijn twee aparte woongedeeltes met beiden een eigen dak.

Bij een kangoeroewoning is dit anders. Een kangoeroewoning heeft twee woningruimtes onder één dak. Dit biedt veel voordelen. Twijfel je welk woningtype het beste bij jouw wensen past? Neem gerust contact op met Advies en Verkoop.

Interieurfoto van het mantelzorggedeelte van een kangoeroewoning

Veelgestelde vragen over kangoeroewoningen

Wat kost een kangoeroewoning?

De kosten van een kangoeroewoning bouwen verschillen per kangoeroewoning. Dit is afhankelijk van de grootte, het materiaalgebruik en het afwerkingsniveau van de kangoeroewoning. Wil je een kangoeroewoning bouwen volgens jouw wensen? SelektHuis helpt je daar graag bij. Voor een prijsindicatie van kangoeroewoningen kun je hier gratis inspiratiecalculaties aanvragen!

Wat is een kangoeroewoning?

Een kangoeroewoning is een woning die bestaat uit twee zelfstandige woningen. Beide woonruimtes hebben een aparte voordeur, je hebt dus twee woningen op één adres. Binnen zijn de twee zelfstandige kangoeroewoningen verbonden met een verbindingsdeur. Hierdoor kunnen er in een kangoeroewoning meerdere gezinnen zelfstandig onder één dak wonen.

Heb je vragen?

Advies en Verkoop staat elke werkdag voor je klaar! Bel naar 0548 - 537 555 of mail jouw vraag naar advies@selekthuis.nl!

Cover van het magazine SelektLeven van SelektHuis

Gratis brochure aanvragen

Wil je meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Vraag dan het gratis inspiratiemagazine SelektLeven aan. Ook ontvang je direct de meest recente prijslijst.