Terug naar overzicht

Wat kost een eigen huis bouwen?

Kosten van een vrijstaande woning bouwen
Kosten huis bouwen

Veelgestelde vragen over de kosten van een nieuw huis bouwen

Meer weten over kosten huis bouwen?

Wil je meer weten over de kosten van een huis bouwen? We hebben een speciale pagina ingericht waarin we de belangrijkste kostenposten overzichtelijk onder elkaar hebben gezet.

Wat kost een huis bouwen? Misschien wel de meest gestelde vraag die we binnenkrijgen. Hierover informeren we jou graag, zodat jij je goed kan oriënteren op de mogelijkheden voor jouw ideale woning.

Houd jij bijvoorbeeld rekening met de aanleg van je tuin? Of weet jij wat de legeskosten zijn en hoeveel dit jou kan kosten? Wanneer je de kosten goed in kaart hebt, kun je je budget nog beter afstemmen en weet je precies wat je speelruimte is.

Aanvullende kosten nieuwbouw huis bouwen

In de basis zijn de kosten van een huis bouwen opgebouwd uit de volgende factoren: prijs inspiratiemodel+ persoonlijke wensen + afwerkingsniveau = aanneemsom. Toch zijn er nog andere kosten die gemaakt kunnen worden bij het bouwen van een vrijstaande woning. Moet er bijvoorbeeld heiwerk gedaan worden op de kavel? Het heien van een kavel kan een grote kostenpost worden. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de grond waar je op bouwt. Houd daarnaast rekening met legeskosten. Deze kosten zijn verschillend per gemeente en bedragen ongeveer 2% van de aanneemsom. Ook de aansluitkosten van nutsbedrijven vallen buiten de aanneemsom, maar mogen zeker niet vergeten worden.

Wat kost een huis bouwen bij SelektHuis?

Wat kost een huis bouwen bij SelektHuis? We het simpel en zijn we transparant over onze prijzen. Zo geven we je al na de eerste afspraak een gerichte prijsopgave van je woonwensen. Je hebt direct een idee wat de kosten van een nieuw huis bouwen bedragen. Daarnaast werken we met vaste contractprijzen en dat geeft jou als opdrachtgever net wat meer zekerheid tijdens de bouw. Wel zo fijn om geen verrassingen achteraf te hebben.

Doordat we prefab bouw combineren met traditionele bouw, bouwen we jouw nieuwe huis snel en efficiënt. Ook is jouw nieuwe huis betaalbaar, zonder in te leveren op kwaliteit. Wel zo fijn.

Kosten nieuwbouwwoning ten opzichte van een bestaande woning

Het vergelijken van de kosten van een nieuwbouwwoning en een bestaande woning wordt tegenwoordig veel gedaan. Het is namelijk een cruciale overweging van huizenkopers; gaan we voor nieuwbouw of kopen we een bestaande woning? Wanneer je gaat voor een nieuwe vrijstaande woning dan zijn de initiële kosten meestal hoger dan bij het kopen van een bestaand huis. De kosten van het bouwen van een huis bestaan bijvoorbeeld uit het bouwperceel, de arbeid en de materialen.

Toch is het altijd slim om de optie van nieuwbouw serieus te overwegen, want op de lange termijn geeft het qua kosten een aanzienlijk voordeel. Dit komt vooral doordat nieuwbouwwoningen een stuk energiezuiniger zijn dan bestaande woningen. Dit komt door het feit dat de regelgeving een stuk scherper is tegenwoordig waardoor er gebouwd wordt met moderne isolatiematerialen en geavanceerde technologieën. De lagere energierekeningen zorgen er dus voor dat de kosten van een nieuwe vrijstaande woning op de lange termijn een stuk lager liggen dan bij bestaande vrijstaande woningen.

Naast het feit dat de kosten van een nieuwbouwwoning op de lange termijn gunstig zijn door de energiezuinigheid, brengt het bouwen van een nieuwe woning nog meer voordelen met zich mee. Want in sommige gevallen kom je ook in aanmerking voor subsidies of belastingvoordelen vanwege de duurzame kenmerken van een nieuwe woning.

Kortom, hoewel de kostten voor het bouwen van een nieuwbouwwoning aanvankelijk hoger lijken, wegen de voordelen op lange termijn van energiezuinigheid en lagere operationele kosten vaak zwaarder. Het is belangrijk om deze aspecten goed af te wegen en zo een weloverwogen beslissing te nemen.

Ontdek meer SelektHuis

Woning met rekentekens ingevoegd
Woningen met prijsindicatie
Bouwvakkers die de gevel van een woning plaatsen
Bouwmethode SelektHuis
Luchtfoto van SelektHuis in Rijssen
Neem contact op
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
Oeps, niet alle velden zijn correct ingevuld.
Sluit venster

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico