Terug naar overzicht

Wat kost een eigen huis bouwen?

Kosten van een vrijstaande woning bouwen
Kosten huis bouwen

Veelgestelde vragen over de kosten van een nieuw huis bouwen

Meer weten over kosten huis bouwen?

Wil je meer weten over de kosten van een huis bouwen? We hebben een speciale pagina ingericht waarin we je meer vertellen over dit belangrijke thema binnen de bouw. Wat kost een huis bouwen? Misschien wel de meest gestelde vraag die we binnenkrijgen. Hierover informeren we jou graag, zodat jij je goed kan oriënteren op de mogelijkheden voor jouw ideale woning.

Houd jij bijvoorbeeld rekening met de aanleg van je tuin? Of weet jij wat de legeskosten zijn en hoeveel dit jou kan kosten? Wanneer je de kosten goed in kaart hebt, kun je je budget nog beter afstemmen en weet je precies wat je speelruimte is.

Aanvullende kosten nieuwbouw huis bouwen

In de basis zijn de kosten van een huis bouwen opgebouwd uit de volgende factoren: prijs basismodel + persoonlijke wensen + afwerkingsniveau = aanneemsom. Toch zijn er nog andere kosten die gemaakt kunnen worden bij het bouwen van een vrijstaande woning. Moet er bijvoorbeeld heiwerk gedaan worden op de kavel? Het heien van een kavel kan een grote kostenpost worden. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de grond waar je op bouwt. Houd daarnaast rekening met legeskosten. Deze kosten zijn verschillend per gemeente en bedragen ongeveer 2% van de aanneemsom. Ook de aansluitkosten van nutsbedrijven vallen buiten de aanneemsom, maar mogen zeker niet vergeten worden.

Wat kost een huis bouwen bij SelektHuis?

Wat kost een huis bouwen? Bij SelektHuis houden we het simpel en zijn we transparant over onze prijzen. Zo geven we je al na de eerste afspraak een gerichte prijsopgave van je woonwensen. Je hebt direct een idee wat de kosten van je nieuwbouw huis bedragen. Doordat we prefab bouw combineren met traditionele bouw, bouwen we jouw nieuwe huis snel en efficiënt. Ook is jouw nieuwe huis betaalbaar, zonder in te leveren op kwaliteit. Wel zo fijn.

Ontdek meer SelektHuis

Woning met rekentekens ingevoegd
Woningen met prijsindicatie
Bouwvakkers die de gevel van een woning plaatsen
Bouwmethode SelektHuis
Luchtfoto van SelektHuis in Rijssen
Neem contact op
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
Oeps, niet alle velden zijn correct ingevuld.
Sluit venster

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico