Button Text

Meergeneratiewoning

Een man van oudere leeftijd die een boek leest in een stoel

Een meergeneratiewoning maakt het mogelijk dat mensen langer zelfstandig wonen. Wat is een meergeneratiewoning?

Een combinatie van twee zelfstandige woningen of wooneenheden onder één dak. Dit wordt ook wel een kangoeroe- of mantelzorgwoning genoemd.

De vraag naar een meergeneratiewoning stijgt. Een meergeneratiewoning wil zeggen dat er twee zelfstandige woningen onder één dak komen.

[anchor name="Waarom kiezen voor een meergeneratiewoning?" submenu="true"]

Waarom kiezen voor een meergeneratiewoning?

Een meergeneratiewoning wordt vaak gekozen door gezinnen die de zorg dragen voor een ander familielid. De meest voorkomende situatie is dat grootouders samenwonen met hun zoon of dochter en kinderen. De twee woningen zijn bij een meergeneratiewoning met elkaar verbonden. Hierdoor wordt het geven van zorg een stuk makkelijker én behouden beide gezinnen hun eigen privéwoning.

[anchor name="De bouw van een meergeneratiewoning" submenu="true"]

De bouw van een meergeneratiewoning

Heb jij plannen om een meergeneratiewoning te bouwen? Wij helpen je verder. Bij het bouwen van een meergeneratiewoning is het belangrijk om te weten of het zichtbaar mag zijn dat het om een meergeneratiewoning gaat. Gaan we een zichtbare meergeneratiewoning bouwen? Dan krijgen beide woningen een eigen voordeur. Kies je ervoor om de buitenkant van de woning als één geheel te bouwen? Dan krijgen beide gezinnen een gezamenlijke voordeur, met daarachter een verbindingsdeur die afsluitbaar is. Deze keuze ligt helemaal bij jou.

Alle woningen die hieronder getoond worden, zijn gemakkelijk om te bouwen naar een meergeneratiewoning. Bij SelektHuis zit je namelijk niet gebonden aan vaste indelingen. Iedere woning kan met iedere indeling gebouwd worden. Jouw wensen staan centraal.

[anchor name="Het verschil tussen een meergeneratiewoning en een twee-onder-één-kapwoning" submenu="true"]

Het verschil tussen een meergeneratiewoning en een twee-onder-één-kapwoning

Het is belangrijk om te weten dat een meergeneratiewoning verschilt van een twee-onder-één-kap woning. Bij een twee-onder-één-kapwoning is er sprake van twee kavels, twee adressen en twee opdrachtgevers. Bij een meergeneratiewoning staan de twee woningen op één kavel, één adres en is er één opdrachtgever.

[anchor name="De voordelen van een meergeneratiewoning" submenu="true"]

De voordelen van een meergeneratiewoning

Het belangrijkste voordeel van een meergeneratiewoning is dat het verlenen van zorg een stuk makkelijker is. Ouderen kunnen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. De jongere generatie kan bijvoorbeeld helpen met klusjes. En andersom zijn er natuurlijk ook voordelen. De oudere generatie zorgt bijvoorbeeld voor de opvang van (klein)kinderen en huisdieren. Een meergeneratiewoning heeft ook financiële voordelen. Denk aan de woonlasten. Je woont beide op hetzelfde adres. Er is sprake van een gezamenlijk huishouden, waardoor je met een meergeneratiewoning verschillende kosten kan delen.

[anchor name="Welk inspiratiemodel is geschikt als meergeneratiewoning?" submenu="true"]

Welk inspiratiemodel is geschikt als meergeneratiewoning?

Voor een meergeneratiewoning is het handig om een woning te bouwen met ruimere afmetingen. We hebben een aantal inspiratiemodellen die hiervoor geschikt zijn. Denk aan de Monte Viso, Bernina, Bellavista of Jungfau. Deze inspiratiemodellen zijn uiteraard volledig naar jouw persoonlijke wensen aan te passen en ze dienen puur als startpunt voor jouw ideale woning. Zo krijg jouw meergeneratie een unieke uitstraling.

Vooraanzicht van een gerealiseerde vrijstaande woning met eiken houten balken

Inspiratiecalculaties mantelzorgwoning aanvragen

Wil je weten wat een mantelzorgwoning kost? Vraag gratis inspiratiecalculaties aan van gerealiseerde woningen. Zo kom jij weer een stapje dichterbij jouw ideale kangoeroe-, meergeneratie-, of mantelzorgwoning.