Button Text

Levensloopbestendige woning

Wil je goed voorbereid zijn op de toekomst? Met een levensloopbestendige woning, ook wel bekend als een seniorenwoning, ben je daar helemaal klaar voor. Levensloopbestendig bouwen betekent dat de woning alle voorzieningen heeft om ook op hoge leeftijd in je woning te kunnen blijven wonen. Zo ben je voorbereid op alle levensfases.

Een man en een vrouw liggen samen op de bank
Foto van een keuken waarin een vrouw aan het koken is
Vooraanzicht van een moderne bungalow woning met plat dak
Man met geel shirt zit in een zwarte stoel een boek te lezen
Vooraanzicht van een witte woning met hoekraamkozijn
Een vrouw speelt in de achtertuin van haar woning met een klein hondje
Een man met een koptelefoon op kijkt in de kamer vanaf zijn werkplek
Vooraanzicht van een schuurwoning die volledig bekleedt is met zwarte houten gevelbekleding
Een man leest een boek op de bank en kijkt in de camera
No items found.

Een levensloopbestendige woning nieuwbouw

Op dit moment stijgt de vraag naar woningen voor elke levensfase. SelektHuis biedt daarin de oplossing: al onze woningen zijn beschikbaar met een levensloopbestendige indeling. Met kleine aanpassingen zorgen wij ervoor dat je in de woning kunt blijven wonen in iedere levensfase. Zo worden bijvoorbeeld de slaap- en badkamer op de begane grond gesitueerd, worden er geen kozijndorpels geplaatst, zorgen we voor een brede hal en er worden onderhoudsvriendelijke materialen gebruikt. Ook wordt er tijdens het bepalen van de indeling rekening gehouden met andere mogelijkheden zoals brede deuren en een inloopdouche. De woning beschikt over alle essentiële elementen waar een levensloopbestendige woning om vraagt.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een slaap- en badkamer pas later op de begane grond te plaatsen. Wij zorgen er dan voor dat al het leidingwerk voor de badkamer al aangelegd is in een ruimte op de begane grond. Je gebuikt die ruimte eerst als werk- of speelkamer en later verander je deze in een bad- of slaapkamer. Ideaal voor wanneer je een slaap- en badkamer nog niet nodig hebt op de begane grond van de levensloopbestendige woning.

[anchor name="De indeling van een levensloopbestendige woning" submenu="true"]

De indeling van een levensloopbestendige woning

Zoals benoemd heeft een levensloopbestendige woning een afwijkende indeling van de begane grond. Bouwen met SelektHuis betekent dat je volledige indelingsvrijheid hebt. Onze binnenmuren zijn namelijk niet dragend. Daarom kunnen we ook iedere woning levensloopbestendig maken. Dat geeft jou het voordeel dat je jouw eigen indeling kan maken zoals jij dat wilt. 

Nu zijn er een aantal woningen die we in de basis al levensloopbestendig opleveren. Al onze notariswoningen en gelijkvloerse plat dak woningen zijn standaard levensloopbestendig. Hier hoef je bijna geen aanpassingen aan te doen om er jouw ideale woning van te maken; een goede budgetoptie dus.

[anchor name="Een woning in verschillende bouwstijlen" submenu="true"]

Een woning in verschillende bouwstijlen

Alle woningen zijn te bouwen in verschillende bouwstijlen. Elke levensloopbestendige woning kan bijvoorbeeld modern opgeleverd worden, maar ook klassiek. Ook combinaties tussen verschillende bouwstijlen zijn mogelijk. We bouwen de woning precies volgens jouw wens. 

Onderstaand vind je heel wat voorbeelden van gerealiseerde woningen die we door de jaren heen hebben gebouwd. Stuk voor stuk uniek, maar wel allemaal met een levensloopbestendige indeling. 

[anchor name="Voordelen van een levensloopbestendige woning" submenu="true"]

Voordelen van een levensloopbestendige woning

Wanneer je een levensloopbestendige woning laat bouwen, dan maak je een slimme keuze voor de lange termijn. Naast de praktische en comfortabele aanpassingen van een levensloopbestendige woning, biedt dit woningtype ook rust. Je kan namelijk in elke levensfase comfortabel wonen in een levensloopbestendige woning. Of je nu jong bent en een gezinnetje sticht, in je actieve jaren zit of geniet van de rustige jaren van je leven. De hobbyruimte op de begane grond kan je bijvoorbeeld in de toekomst ombouwen tot een slaap- en badkamer. Een levensloopbestendige woning is een investering die waardevol blijft en voorbereid is op alle levensfasen.

[anchor name="Levensloopbestendige woning prijzen" submenu="true"]

Levensloopbestendige woning prijzen

Een belangrijke vraag: wat zijn de kosten van een levensloopbestendige woning? De WinWin woning is een goede optie om betaalbaar een levensloopbestendige woning te bouwen. Dit is een inspiratiemodel dat speciaal ontworpen is voor de huidige woningmarkt. Het enige wat je zelf nog moet doen is het schilderwerk, het tegelwerk en het sanitair. In de basis heeft de woning een strakke moderne uitstraling. Daarnaast bouwen wij slim. Dat wil zeggen dat wij traditionele bouw combineren met prefab bouw. Op deze manier bouwen we efficiënt, snel én voordelig, zonder in te leveren op kwaliteit.

Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning wordt er ook veel aandacht besteed aan goede isolatie en energiezuinige installatietechniek. Hierdoor is geen gasaansluiting meer nodig en ontvang je geen gasrekening meer. Ook de kosten voor de elektriciteit nemen af, omdat jouw levensloopbestendige woning van de nieuwste energiezuinige technieken is voorzien. Jouw inkomsten in de toekomst worden minder én je draagt bij aan een duurzame toekomst. Bij SelektHuis zijn we transparant over onze kosten en geven we je al na onze eerste afspraak een kostenindicatie mee. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan bij de bouw van jouw levensloopbestendige woning. Daarnaast hebben we vaste contractprijzen. Zo voorkomen we vervelende verrassingen achteraf.

Levensloopbestendige bungalow bouwen

Wil je een woning die volledig gelijkvloers is? Dan is een levensloopbestendige bungalow een goede optie voor jou. Deze levensloopbestendige woningen hebben namelijk geen trappen en dat vermindert het risico op valpartijen. Een woning die goed voorbereid is op toekomstige levensfasen. Een levensloopbestendige bungalow bouwen brengt veel voordelen met zich mee. Het is namelijk ook kostenbesparend voor de lange termijn. Door alles gelijkvloers te hebben, kan je namelijk veel langer blijven wonen in de woning. Kortom is een levensloopbestendige bungalow een investering in comfort, veiligheid en duurzaamheid. Het is een goede keuze als je een woning wilt die meegroeit met de behoeften van de bewoners.

Kenmerken
No items found.

Veelgestelde vragen over levensloopbestendige bouwen

Wat is levensloopbestendig bouwen?

Levensloopbestendig of toekomstgericht bouwen betekent dat de woning tijdens de bouw al wordt voorbereid op iedere levensfase. Hierbij worden vaak al ruimtes ‘gereserveerd’ voor latere levensfases.

Wat is een levensloopbestendige woning?

Een levensloopbestendige woning is voorbereid op de toekomst. Daarmee wordt bedoeld dat je in deze levensloopbestendige woning kunt blijven wonen, ook wanneer je levensomstandigheden veranderen, denk aan ziekte of ouderdom. Een levensloopbestendige woning wordt gekenmerkt door het feit een bad- en slaapkamer op de begane grond aanwezig zijn of dat er mogelijkheden zijn om deze te creëren.

Een man en vrouw staan samen aan het aanrecht te koken

SelektLeven Extra Levensloopbestendig Bouwen

Wil je meer weten over een seniorenwoning of levensloopbestendige woning? Vraag deze gratis online brochure aan en ontdek de mogelijkheden!