Button Text

Indelingen en opties

Bouwen met SelektHuis betekent een woning op maat bouwen. Zo heb jij als opdrachtgever altijd een unieke woning.

Op deze pagina lees je meer over de volledige indelingsvrijheid en de verschillende opties van bouwen met SelektHuis. We luisteren, inspireren en geven samen met jou je ideale woning vorm.

[anchor name="Volledige indelingsvrijheid" submenu="true"]

Volledige indelingsvrijheid

Eén van de grote voordelen van onze unieke bouwmethode, is het feit dat jij als opdrachtgever volledige indelingsvrijheid hebt. Je hoeft dus niet te puzzelen binnen vaste indelingen en wordt zo niet beperkt in de mogelijkheden voor jouw ideale indeling.

Wil je graag een afgesloten speelkamer voor de kinderen op de begane grond? Dat is geen probleem. Ga je voor een levensloopbestendige indeling met een slaap- en badkamer op de begane grond? Regelen we voor je.

Volledige vrijheid kan soms ook lastig zijn, want waar begin je? We helpen je graag op weg door middel van een aantal voorbeelden. In de onderstaande slider vind je allerlei verschillende plattegronden van woningen die we in het verleden hebben gebouwd. Je ziet plattegronden van de begane grond en de eerste en tweede verdieping.

Dit zijn uiteraard allemaal voorbeelden, wil je een muurtje een meter verplaatsen of een ruimte nét wat groter maken? Dat kan allemaal. Bij SelektHuis zit je goed.

Plattegrond van een begane grond met slaap- en badkamer
Plattegrond van een begane grond met werkkamer en aangebouwde bijkeuken
Begane grond met een slaap- en badkamer in een aanbouw
Plattegrond van een begane grond met aanbouw en werkkamer
Begane grond met een garage en werkkamer in de aanbouw
Plattegrond van een begane grond met slaap- en badkamer
Plattegrond van een eerste verdieping met drie slaapkamers en twee badkamers
Plattegrond van een eerste verdieping met vier slaapkamers
 • Levenloopbestendige indeling met slaap- en badkamer op de begane grond
 • Begane grond met praktische werkkamer en bijkeuken
 • Levensloopbestendige indeling door de slaap- en badkamer in de aanbouw te plaatsen
 • Begane grond met werkkamer en aangebouwde garage
 • Begane grond met aanbouw waarin een garage en werkkamer verwerkt zijn
 • Levensloopbestendige indeling met aanbouw waarin de badkamer en garage zijn verwerkt
 • Indeling van een eerste verdieping met drie slaapkamers en twee badkamers
 • Indeling van een eerste verdieping met vier slaapkamers

[anchor name="Jouw ideale woning precies op maat" submenu="true"]

Jouw ideale woning precies op maat

Ook de afmetingen spelen een grote rol, want hoe groot moet jouw ideale woning worden? Uiteraard heb je op dit gebied veel vrijheid en helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze.

De lengte, breedte en hoogte van je woning

De lengte van je woning is zelf te bepalen. Het verlengen van je woning kan met stapjes van 0,60 meter. Dit geldt ook voor de breedte van je woning. Ook hier kan je door middel van stapjes van 0,60 meter verbreden.

Handig om te weten: doordat we gebruik maken van een prefab dak en bepaalde vloerplaten is de maximale breedte van onze woningen 8,95 meter. Natuurlijk is de woning wel breder te maken door middel van een uit- of aanbouw.

Ook de nokhoogte van je woning is geheel aan te passen. Zo kan je direct kiezen voor een hoogbouw woning. Bij zo'n woning begint het dak na de eerste verdieping en heb je automatisch een hogere woning vergeleken met een laagbouw woning. Maar ook bij een laagbouw woning zijn er genoeg opties om meer ruimte te creëren op de verdiepingen.

Zo is het mogelijk om een muurplaatverhoging toe te passen. Hierdoor komt er meer ruimte op de verdiepingen, omdat het dak in zijn geheel omhoog gaat. Ook kan je kiezen voor een andere dakhelling. Wanneer je kiest voor een grotere dakhelling dan krijg je een steiler dak en krijg je zo meer ruimte op de verdieping. Ook het toepassen van één of meerdere dakkapellen is een uitstekende optie om mee woonruimte te realiseren.

Voorbeeld van verschillende opties van verbreden, verlengen en verhogen van een woning

[anchor name="Diverse opties" submenu="true"]

Diverse opties

Veel opdrachtgevers willen graag hun woning uitbreiden met een aanbouw of bijgebouw. Dit soort uitbreidingen kunnen heel handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een levensloopbestendige indeling wilt creëren. Door een slaap- en badkamer in de aanbouw te creëren heb je direct een praktische indeling. Ook kan je een aanbouw gebruiken als garage, werkkamer, speelkamer, hobbykamer of iets anders geheel naar wens.

Naast een aanbouw zijn er natuurlijk nog veel meer opties waarmee je jouw woonruimte kan vergroten of waarmee je je woning iets extra's en karakteristieks kan geven. Denk bijvoorbeeld aan een aangebouwde veranda of carport. Bekijk de onderstaande afbeeldingen en ontdek allerlei verschillende opties voor jouw ideale woning.

Vooraanzicht van een witte vrijstaande woning met risaliet
Vrijstaande schuurwoning met ruime veranda met eiken balken
Aanbouw met plat dak aan een vrijstaande woning
Aangebouwde carport met eikenhouten steunpilaren
Detailfoto van een aangebouwde erker met zwarte kozijnen
Dakkapel met rieten dakbedekking
Vrijstaande woning met risaliet in de voorgevel
Aangebouwde carport aan een witte vrijstaande woning
Achteraanzicht van een vrijstaande woning met aanbouw met plat dak
Achteraanzicht van een vrijstaande woning met aangebouwde veranda
Detailfoto van een dakkapel met plat dak en zwarte houten gevelbekleding
Detailfoto van een aangebouwde erker met witte kozijnen
Vrijstaande woning met een zwart en strak risaliet
Vrijstaande woning met aanbouw met plat dak
 • Gecentreerde risaliet met een puntdak en houten gevelbekleding
 • Ruime aangebouwde veranda met eikenhouten kolommen
 • Praktische aanbouw met plat dak
 • Aangebouwde carport met eiken steunpilaren
 • Erker met donkere kozijnen en plat dak
 • Dakkapel met zwarte gevelbekleding en rieten dakbedekking
 • Risaliet aan de linkerzijde van deze woning
 • Ruime aangebouwde carport
 • Praktische aanbouw met plat dak aan de achterzijde van een woning
 • Grote aangebouwde veranda met fijne zitplek
 • Strak vormgegeven dakkapel met plat dak
 • Erker met grote tuindeuren aan de achterkant van een woning
 • Gecentreerde en moderne risaliet met grote raampartijen
 • Aanbouw met plat dak

Daken

Het dak van je woning is beeldbepalend. Er zijn veel verschillende dakvormen mogelijk. Denk aan een plat dak, zadeldak, een schilddak of een wolfsdak.

Naast de vorm van het dak is ook de dakbedekking belangrijk voor de uitstraling. Er zijn veel verschillende soorten dakpannen en ook een rieten dak behoort tot de mogelijkheden.

Buitenmuren

Naast het dak bepalen de buitenmuren voor een belangrijk deel van de uitstraling van je woning. Door een bijzondere gevelsteen, opvallend voegwerk en/of speciaal metselwerk verander je de uitstraling van je huis. Omdat wij de muren traditioneel opmetselen, zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot het metsel- en voegwerk.

Een andere mogelijkheid om de buitenmuren een eigen stijl te geven is het sauzen van de muren of het toepassen van houten gevelbekleding. In overleg is het allemaal mogelijk. Wij bouwen huizen voor het leven, precies zoals jij voor ogen hebt.

Kozijnen

Bij alle woningen heb je de keuze tussen hardhouten of kunststof kozijnen. Deze worden standaard voorzien van HR++ beglazing. Wil jij aanpassingen doen in de kozijnen of beglazing hiervan? Dan regelen we dat.

Cover van het magazine SelektLeven

Gratis brochure aanvragen

Wil je meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Vraag dan het gratis inspiratiemagazine SelektLeven aan. Ook ontvang je direct de meest recente prijslijst.

[anchor name="Jouw ideale energiezuinige woning" submenu="true"]

Jouw ideale energiezuinige woning

Jouw woning wordt zo energiezuinig gebouwd als je wenst, maar wordt standaard gebouwd volgens de BENG normering. Dat wil zeggen dat je woning een deel van de benodigde energie zelf opwekt, een hoge luchtdichtheid heeft en goed geïsoleerd is. Je woning is voorzien van verschillende systemen die ervoor zorgen dat je huis comfortabel en energiezuinig is.

Wil jij een woning die energiezuiniger is dan de BENG normering? Dat kan. We bouwen ook energieneutrale en NOM-woningen. Bekijk onze pagina met verschillende gradaties van energiezuinig bouwen.

Het ontwerp van je woning is van invloed op het energiegebruik van je woning bij het verwarmen in de winter en het koelen in de zomer. Daarom denken onze eigen energiespecialisten mee bij het ontwerp van iedere woning. Zo ben je er zeker van dat jouw woning ieder seizoen het juiste binnenklimaat heeft en niet onnodig energie gebruikt.

Naar stap
5
 / 5
van jouw ideale woning:
Afwerkings-niveau