Energieneutraal bouwen met vloerverwarming en -verkoeling

Energieneutraal bouwen

Energieneutraal bouwen, luchtdicht bouwen, circulair bouwen, nul op de meter bouwen, BENG. Zie je door de bomen het bos nog? Als het over duurzaamheid gaat, dan komen er enorm veel verschillende termen op je af. Maar, wat is energieneutraal bouwen nou precies? En wat is het verschil tussen energieneutraal bouwen en energiezuinig bouwen? Wij leggen het uit!

Energieneutraal huis bouwen met zonnepanelen

Energieneutraal versus Energiezuinig

Nieuwbouwwoningen hebben te maken met regelgeving vanuit de overheid. Dit houdt in dat alle nieuwbouwwoningen aan eisen moeten voldoen om de duurzaamheid te bevorderen. Zo moeten de woningen voldoen aan de BENG-berekening. Wanneer de woning hieraan voldoet, dan is deze energiezuinig. Energieneutraal bouwen gaat een stap verder. Door extra maatregelen te treffen, is het mogelijk om nog energiebewuster te bouwen dan noodzakelijk is, zodat de BENG-normering nog lager ligt en de woning energieneutraal is.

Energieneutraal huis bouwen met SelektHuis

Hoe beter je BENG-normering is, hoe beter dit is voor het milieu. Bij SelektHuis bouwen we een energiezuinig huis. Een greep uit onze duurzame werkzaamheden: Met een thermische schil leggen we de basis voor een energiezuinige woning. Daarnaast bouwen we luchtdicht, voorzien we jouw woning van een warmtepompinstallatie, vloerverwarming en zonnepanelen (het aantal zonnepanelen is afhankelijk van het afwerkingsniveau en het ontwerp van de woning). Met onze eigen energiespecialist, een luchtdichtheidsspecialist, geavanceerde meetapparatuur en een opleidingstraject voor onze medewerkers, zetten we graag een stapje extra om voor te lopen in de duurzame markt.

Energieneutrale woning bouwen met witte gevelbekleding

Veelgestelde vragen

Lees hier meer over energieneutraal bouwen

 • Detailfoto van zwarte risaliet
 • Afbeelding van een monoblock bij een duurzame woning
 • Afbeelding van het WTW-systeem in een woning
 • Met een vloerverwarming een energieneutraal huis bouwen
 • Impressie die toont hoe een spouwmuur opgebouwd is
 • Afbeelding van de warmtepomp installatie in een woning

SelektLeven Extra Energiezuinig Bouwen

Vraag hier de SelektLeven Extra over Energiezuinig Bouwen aan. Een handig overzicht met alle facetten van energiezuinig bouwen, een niet te missen onderwerp binnen nieuwbouw. Binnen enkele minuten in je mailbox!

 • Samen bouwen, stap voor stap
 • Onbezorgd genieten van het bouwproces
 • Alle specialismes en kennis in huis
 • Samen bouwen, stap voor stap
 • Onbezorgd genieten van het bouwproces
 • Alle specialismes en kennis in huis
Oeps, niet alle velden zijn correct ingevuld.
Sluit venster

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico