Button Text

Onze bouwmethode

Een groene boormachine met daarvoor een hamer

Bij SelektHuis werken we met onze eigen unieke bouwmethode. Door traditionele bouw te combineren met een aantal prefab elementen zijn we in staat om voordelig, efficiënt en flexibel te bouwen.

Lees meer over de voordelen van onze bouwmethode en ontdek hoe we jouw ideale kwalitatief hoogwaardig en met een snelle bouwtijd realiseren.

[anchor name="Voordelen van onze bouwmethode" submenu="true"]

Voordelen van onze bouwmethode

Maar waarom kiezen we bij SelektHuis voor een combinatie van twee bouwmethodes? Omdat we op deze manier profiteren van het beste van beide werelden.

Traditionele bouw

Het grote voordeel van traditionele bouw is het feit dat je veel flexibiliteit hebt. Een traditionele woning wordt namelijk op de bouwplaats steen voor steen opgemetseld. Bij een prefab woning is er minder flexibiliteit, omdat de onderdelen van de woning grotendeels van tevoren door middel van een standaard proces worden geproduceerd. Binnen een standaard proces is het lastig om grote wijzigingen toe te passen en daardoor heb je bij een volledige prefab woning weinig flexibiliteit.

Omdat we bij SelektHuis altijd een woning op maat van onze opdrachtgevers willen bouwen, hebben we traditionele bouw als basis genomen voor onze unieke bouwmethode. Maar wat zijn dan de voordelen van de prefab elementen die we gebruiken? Ook dat leggen we graag uit.

Prefab bouw

De prefab elementen die we bij al onze woningen toepassen, zijn het dak, de topgevels en (eventuele) dakkapellen. Deze produceren we allemaal zelf in onze prefabhallen in Rijssen. Door gebruik te maken van deze enkele prefab elementen bouwen we sneller en voordeliger dan een traditionele bouwer. Wist je bijvoorbeeld dat we binnen een werkdag het hele dak gemonteerd hebben?

Daarnaast worden prefab elementen onder gestandaardiseerde omstandigheden geproduceerd. Dat betekent dat we bij de productie van de daken, topgevels en dakkapellen geen last hebben van weersinvloeden die de kwaliteit in de weg kunnen zitten. Het toepassen van prefab elementen zorgt dus niet alleen voor een sneller en efficiënt bouwproces, maar het draagt ook bij aan de hoogwaardige kwaliteit van onze woningen.

[button]Ontdek alle voordelen van bouwen met SelektHuis[/button]

Het dak wordt op een woning in aanbouw geplaatst

[anchor name="Optimale energiezuinigheid" submenu="true"]

Optimale energiezuinigheid

Voor een optimale energiezuinigheid is het essentieel om een goede isolatie en maximale luchtdichtheid te hebben.

Omdat we de daken en topgevels in onze prefabhallen maken, is de kans op warmteverlies en ongewenste luchtstromen minimaal. Dit komt door het geoptimaliseerde productieproces waarbij weersinvloeden geen rol spelen. Zo scoren we meer dan 50% beter dan de BENG-normering voorschrijft.

Wil je een energieneutrale of nul-op-de-meter-woning? Geen probleem, ook dat bouwen we.

Doorsnede van een vrijstaande woning met alle technische systemen uitgelicht
Vooraanzicht van een vrijstaande schuurwoning met zwarte houten gevelbekleding

[anchor name="Altijd een woning op maat" submenu="true"]

Altijd een woning op maat

Het uiterlijk van je woning bepaal je helemaal zelf. Wil je bouwen onder architectuur? Wij hebben ook een eigen architect en bouwen huizen in allerlei stijlen. Daarnaast heb je altijd volledige indelingsvrijheid. Een werkkamer op de begane grond? Geen probleem. Toch liever de keuken en woonkamer gescheiden van elkaar? Gaan we regelen. Bij ons krijg je geen cataloguswoning, maar juist een woning op maat.

Omdat we de muren traditioneel metselen zijn er veel mogelijkheden voor bijzonder metselwerk en hoeft je geen concessies te doen aan het uiterlijk van je ideale woning.

Lees meer over indelingen en opties bij SelektHuis en ontdek de oneindige mogelijkheden.

Lachende volwassen man met een zwart overhemd

[anchor name="Wat bouwen we niet?" submenu="true"]

Wat bouwen we niet?

Onze unieke bouwmethode is heel flexibel en er kan heel veel. Maar toch kunnen ook wij niet alles bouwen. We bouwen bij SelektHuis alleen vrijstaande woningen, maar doen dit niet op bestaande funderingen. Ook realiseren we geen aanbouw aan of verbouw van bestaande woningen.

Heb je al een tekening of een ontwerp en wil je met ons bouwen? Onze architect en/of de tekenkamer gebruiken deze tekening als uitgangspunt en tekenen de woning opnieuw zodat je ideale woning gebouwd kan worden binnen onze eigen unieke bouwmethode.

Dus als jij een vrijstaande woning wilt bouwen, zijn wij je ideale huizenbouwer. We bouwen huizen voor het leven. En alles zonder zorgen.

[anchor name="Inspiratiemodellen" submenu="true"]

Inspiratiemodellen

Concluderend zijn er dus heel veel mogelijkheden wanneer je gaat bouwen met SelektHuis. Om je alvast te helpen hebben we een aantal inspiratiemodellen uitgewerkt die we gebruiken als uitgangspunten voor jouw ideale woning.

De modellen verschillen vooral van elkaar op gebied van afmetingen. De stijl en indeling is altijd volledig aan te passen, ongeacht welk inspiratiemodel gebruikt wordt als uitganspunt voor jouw ideale woning.

[button]Inspiratiemodellen bekijken[/button]