Prefab woning bouwen

Een prefab woning bouwen?

Een prefab woning bouwen betekent dat bepaalde elementen van een woning van tevoren worden geprefabriceerd. Deze elementen worden vervolgens op de bouwplaats in elkaar gezet. Bij SelektHuis bouwen we jouw woning met een combinatie van prefab bouw en traditionele bouw. Zo bouwen we snel een kwalitatief hoogwaardige woning.

Prefab woning
Prefab huis
Gerelateerde bouwbegrippen
Kap
Dakkapel
Bakgoot
Topgevel
Meer bouwbegrippen

Gerealiseerde prefab woningen

We bouwen al ruim 40 jaar vrijstaande woningen met prefab elementen door heel Nederland. Iedere woning die we bouwen is uniek, omdat we niet volledig prefab bouwen. We laten je graag zien wat voor woningen we kunnen bouwen om je een goede indruk te geven van de mogelijkheden. Onze gerealiseerde prefab woningen zijn de bekijken op onze website. Per woning kun je een inspiratiecalculatie aanvragen. Dit is een mooi overzicht van de kosten en de plattegronden van de desbetreffende woning. Bouwen met prefab onderdelen is dus zeker niet standaard en dat bewijzen onze gerealiseerde woningen. Van modern tot klassiek en van herenhuis tot schuurwoning, je ziet ze allemaal voorbijkomen.

Prefab huis elementen bij SelektHuis

We vertellen je graag meer over de drie prefab huis elementen die we het meeste produceren:

Kap

De kap van je woning bestaat uit geïsoleerde EPS dakplaten. Deze platen zijn vooraf op lengte en breedte uitgewerkt door één van onze tekenaars. Deze worden vervolgens op lengte, breedte en nokafschuining (de dakhelling van je kap) besteld. Zodra het pakket binnen is, wordt deze in onze hallen in elkaar gezet tot een kant en klare kap. Wist je dat wij slechts één dag nodig hebben om de volledige kap op jouw woning te plaatsen? Eén van de voordelen van een prefab kap.

Topgevels

De prefab topgevels bestaan uit stevige vuren houten balken. Aan de binnenzijde zit dampremmend folie. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht bij de isolatielaag kan komen. Zo blijven onze topgevels een stabiele isolatiewaarde houden. Kozijnen en elektra worden vooraf in de topgevels gemonteerd.

Dakkapellen

Er worden veel verschillende soorten dakkapellen gemaakt in de prefabhallen. Hiervoor worden geen standaard materialen gebruikt. De gekozen materialen zijn afhankelijk van de wensen van jou als opdrachtgever. Wil jij graag zo min mogelijk onderhoud? Dan gebruiken we kunststof voor jouw dakkapel. Jouw wensen staan voorop bij het ontwerp van je ideale woning en (eventuele) dakkapellen.

Prijzen prefab huis bouwen

Veel traditionele bouwers kunnen lastig concurreren met prefab bouwers. Dit komt omdat prefab bouwers door middel van schaalvoordelen en een vereenvoudigd proces sneller en goedkoper kunnen bouwen. Dit gaat echter weer ten koste van de ontwerpvrijheid waardoor volledige prefab bouwers vaak beperkte keuzemogelijkheden hebben.

SelektHuis combineert beide bouwmethodes waardoor je het beste van beide werelden hebt. Hierdoor kunnen wij onze woningen sneller en voordeliger bouwen van volledige traditionele bouwers. Ook heb je veel vrijheid in het ontwerp en loop je niet tegen beperkingen van prefab bouw aan. We hebben een speciale pagina waarop we je meer vertellen over prijzen van SelektHuis.

Gratis brochure
Gratis brochure aanvragen
Ruim 190 pagina's met inspiratie, informatie en tips. Inclusief prijslijst van de inspiratiemodellen. Direct, gratis en vrijblijvend in je mailbox!
Gratis aanvragen Ik heb de brochure al ontvangen
Afspraak maken
Afspraak met ons maken
Brochure en prijslijst doorgespit, kavel (bijna) geregeld en enthousiast over ons bouwconcept? Maak dan een afspraak.
Afspraak maken

Veelgestelde vragen over een prefab woning

Lees hier meer over een prefab huis

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
Oeps, niet alle velden zijn correct ingevuld.
Sluit venster

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico