Button Text

Een prefab woning bouwen?

Vader met twee zoons op een slaapkamer van de kinderen

Een prefab woning bouwen betekent dat bepaalde elementen van een woning van tevoren worden geprefabriceerd. Deze elementen worden vervolgens op de bouwplaats in elkaar gezet.

Bij SelektHuis bouwen we jouw woning met een combinatie van prefab bouw en traditionele bouw. Zo bouwen we snel een kwalitatief hoogwaardige woning precies op maat.

[anchor name="Wat is een prefab huis bouwen?" submenu="true"]

Wat is een prefab huis bouwen?

Prefab staat voor prefabricage. Dit betekent vooraf gebouwd. Een prefab huis bouwen wordt gedaan met vooraf gebouwde elementen. De elementen worden geproduceerd onder geconditioneerde omstandigheden. Denk hierbij aan een werkplaats of timmerfabriek waar weersomstandigheden geen rol spelen bij de productie van de elementen.

[anchor name="Prefab huis bouwen met SelektHuis" submenu="true"]

Prefab huis bouwen met SelektHuis

SelektHuis bouwt je woning met een combinatie van prefab elementen en traditionele bouw. Op deze manier profiteren we van de voordelen van een prefab woning en traditionele bouw. Zo wordt jouw prefab woning ambachtelijk steen voor steen opgebouwd en profiteer je ook van de voordelen van prefab bouw. Hierdoor wordt jouw woning snel, betaalbaar en degelijk gebouwd. Daarnaast behouden we op deze manier de flexibiliteit die traditionele bouw met zich meebrengt.

Alle woningen van SelektHuis worden de kap en de topgevels geprefabriceerd in onze productiehallen. Dit zijn de standaard prefab onderdelen van onze woningen. Er zijn een aantal additionele elementen die ook in onze prefabhallen worden geproduceerd: dakkapel, prefab garage dak, luifel, erker, risaliet, houtskeletbouw binnenwanden, zoldervloer of een getimmerde bakgoten.

Alles rondom de prefab elementen van de woning wordt traditioneel op de bouwplaats gebouwd. Hierdoor is het mogelijk om het uiterlijk van de woning helemaal naar jouw wens aan te passen. De combinatie van prefab bouw met traditionele bouw geeft namelijk veel ontwerpvrijheid. Zo kun je je woning aanpassen in lengte, breedte, dakhelling, goothoogte en nokhoogte.

[anchor name="Prijzen prefab huis bouwen" submenu="true"]

Prijzen prefab huis bouwen

Veel traditionele bouwers kunnen lastig concurreren met prefab bouwers. Dit komt omdat prefab bouwers door middel van schaalvoordelen en een vereenvoudigd proces sneller en goedkoper kunnen bouwen. Dit gaat echter weer ten koste van de ontwerpvrijheid waardoor volledige prefab bouwers vaak beperkte keuzemogelijkheden hebben.SelektHuis combineert beide bouwmethodes waardoor je het beste van beide werelden hebt. Hierdoor kunnen wij onze woningen sneller en voordeliger bouwen van volledige traditionele bouwers. Ook heb je veel vrijheid in het ontwerp en volledige indelingsvrijheid. Zo loop je niet tegen beperkingen van prefab bouw aan. We hebben een speciale pagina waarop we je meer vertellen over prijzen van SelektHuis.

Vooraanzicht van een laagbouw woning met aanbouw

[anchor name="Voordelen van prefab bouwen" submenu="true"]

Voordelen van prefab bouwen

  • Een korte bouwtijd
  • Minder afhankelijk van weersinvloeden
  • Betere controle op een goede uitvoering
  • Hoge isolatiewaarde
  • Hoge bouwkwaliteit

Ondanks dat de woningen van SelektHuis slechts uit enkele prefab elementen bestaat, geniet je als opdrachtgever toch van de bovenstaande voordelen. Door een aantal prefab elementen toe te passen, verkorten we namelijk de bouwtijd van jouw woning. Deze elementen worden in een gecontroleerde omgeving gebouwd en hierdoor garanderen we een hoge bouwkwaliteit. Daarnaast zijn we hierdoor ook niet afhankelijk van weersinvloeden. Zo kunnen we ook vooruit werken en een strakke planning uitzetten om zo ons bouwproces zo kort mogelijk te houden.

Prefab en energiezuinig bouwen

Doordat de kap en topgevels geprefabriceerd worden, halen we een hoge isolatiewaarde. Dit realiseren we door de goede luchtdichte aansluiting van de prefab elementen op de rest van de woning. Hierdoor klopt de maatvoering en voorkomt dit onnodige koudebruggen in de thermische schil.

[anchor name="Gerealiseerde prefab woningen" submenu="true"]

Gerealiseerde prefab woningen

We bouwen al ruim 40 jaar vrijstaande woningen met prefab elementen door heel Nederland. Iedere woning die we bouwen is uniek, omdat we niet volledig prefab bouwen. We laten je graag zien wat voor woningen we kunnen bouwen om je een goede indruk te geven van de mogelijkheden.

Onderstaand vind je een greep uit onze gerealiseerde woningen. Per woning kun je een inspiratiecalculatie aanvragen. Dit is een mooi overzicht van de kosten en de plattegronden van de desbetreffende woning. Iedere woning is precies op maat gemaakt van de opdrachtgever.

[anchor name="Nadeel van een prefab woning" submenu="true"]

Nadeel van een prefab woning

Het grote nadeel van een prefab woning is de beperkte ontwerpvrijheid. Alle elementen worden namelijk volgens een standaard procedure in elkaar gezet. Dit zorgt ervoor dat er weinig mogelijkheden zijn om de woning een uniek karakter te geven.

Onze bouwmethode zorgt dat dit nadeel van prefab bouwen weggenomen wordt. Doordat wij slechts enkele prefab elementen toepassen, heb je veel vrijheid in materiaalkeuze en maatvoering. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je volledige indelingsvrijheid hebt. Zo is jouw ideale woning uniek en helemaal volgens jouw wensen en idealen gebouwd.

[anchor name="Prefab huis elementen bij SelektHuis" submenu="true"]

Prefab huis elementen bij SelektHuis

Kap

De kap van je woning bestaat uit geïsoleerde EPS dakplaten. Deze platen zijn vooraf op lengte en breedte uitgewerkt door één van onze tekenaars. Deze worden vervolgens op lengte, breedte en nokafschuining (de dakhelling van je kap) besteld. Zodra het pakket binnen is, wordt deze in onze hallen in elkaar gezet tot een kant en klare kap. Wist je dat wij slechts één dag nodig hebben om de volledige kap op jouw woning te plaatsen? Eén van de voordelen van een prefab kap.

Topgevels

De prefab topgevels bestaan uit stevige vuren houten balken. Aan de binnenzijde zit dampremmend folie. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht bij de isolatielaag kan komen. Zo blijven onze topgevels een stabiele isolatiewaarde houden. Kozijnen en elektra worden vooraf in de topgevels gemonteerd.

Dakkapellen

Er worden veel verschillende soorten dakkapellen gemaakt in de prefabhallen. Hiervoor worden geen standaard materialen gebruikt. De gekozen materialen zijn afhankelijk van de wensen van jou als opdrachtgever. Wil jij graag zo min mogelijk onderhoud? Dan gebruiken we kunststof voor jouw dakkapel. Jouw wensen staan voorop bij het ontwerp van je ideale woning en (eventuele) dakkapellen.

Veelgestelde vragen over een prefab woning

Hoelang duurt het bouwen van een prefab woning?

Het bouwen van een prefab woning gaat sneller dan een woning die traditioneel gebouwd wordt. Een volledig prefab huis kan al binnen 2 á 3 maanden opgeleverd worden. Bij SelektHuis bouwen we onze woningen met een combinatie van traditionele bouw en prefab bouw. Hierdoor ligt de bouwtijd lager dan bij traditionele bouwers. Binnen 4 á 5 maanden bouwen wij jouw ideale prefab woning.

Wat is een prefab woning?

Een prefab woning wordt gebouwd met elementen die van tevoren geproduceerd zijn in een werkplaats of timmerfabriek. Doordat er onder geconditioneerde omstandigheden gewerkt wordt, neemt de kwaliteit toe en ben je minder afhankelijk van tijd en plaats. Bij SelektHuis produceren we de daken, topgevels en dakkapellen in onze timmerfabrieken. De rest van het prefab huis wordt traditioneel gebouwd.

Wat kost een prefab woning?

De kosten van een prefab woning liggen bij de meeste gevallen lager dan bij een woning die traditioneel gebouwd wordt. Wil je wel de voordelen van traditionele bouw? Dan zit je bij SelektHuis goed. Jouw woning wordt traditioneel gebouwd met enkele prefab elementen. Hierdoor geniet je van de voordelen en het ambacht van traditionele bouw en de lagere kosten en de snelheid van de prefab elementen. Bekijk hier gerealiseerde prefab woningen en vraag gratis inspiratiecalculaties aan!

Cover van het magazine van SelektHuis

Gratis brochure aanvragen

Wil je meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Vraag dan het gratis inspiratiemagazine SelektLeven aan. Ook ontvang je direct de meest recente prijslijst.