Een seniorenwoning met een slaap- en badkamer op de begane grond klaar voor de toekomst? Levensloopbestendig bouwen wordt steeds vaker gedaan. Want wanneer jij jouw droomhuis besluit te gaan bouwen, wil je daar toch ook kunnen blijven wonen. Tref daarom meteen de juiste voorzieningen!

Seniorenwoning
Seniorenwoning levensloopbestendig bouwen
Een seniorenwoning is een woning waarmee je bent voorbereid op de toekomst. Een levensloopbestendige woning!
Eigenlijk is elk basismodel van een seniorenwoning van SelektHuis wel levensloopbestendig te bouwen. Een levensloopbestendige woning bouwen houdt o.a. in, dat er op de begane grond een slaapkamer en badkamer komen. De begane grond heeft daarom vaak veel oppervlakte. En er blijven weinig wensen over voor de bovenverdieping. Deze wordt vaak ingericht als logeerkamer of hobbykamer.
Een seniorenwoning bouwen staat los van architectuurstijl of locatie. Het is meer kenmerkend door de functionele indeling.
Populaire seniorenwoning basismodellen
Vaak wordt toch wel het basismodel Bergamo gekozen als levensloopbestendige woning. Maar ook een Matterhorn, Monte Viso en Granada zijn al in de basis heel geschikt als seniorenwoning. Samen met de adviseur bespreek je jouw woonwensen. In combinatie met je budget en de bouwvoorschriften, kom je tot een samenvatting van jouw droomhuis!

Veelgestelde vragen over een levensloopbestendige woning
Een levensloopbestendige woning is voorbereid op de toekomst. Daarmee wordt bedoeld dat je in deze levensloop bestendige woning kunt blijven wonen, ook wanneer je levensomstandigheden veranderen, denk aan ziekte of ouderdom. Een levensloopbestendige woning wordt gekenmerkt door het feit een bad- en slaapkamer op de begane grond aanwezig zijn of dat er mogelijkheid is om deze te creëren.
De kosten van het bouwen van een seniorenwoning zijn sterk afhankelijk van jouw eigen wensen. Wanneer je gaat voor een seniorenwoning met ruime afmetingen, dan zal de aankoopsom van een levensloopbestendige woning ook hoger zijn. Ook het kiezen van materialen heeft veel invloed op de prijs, denk bijvoorbeeld aan het verschil van een rieten kap ten opzichte van een ‘normale’ kap. Dus wat kost een seniorenwoning bouwen? Dat is sterk afhankelijk van hoe jouw ideale levensloopbestendige woning eruit ziet.
Kleine aanpassingen voor een levensloopbestendige woning
Met slechts kleine aanpassingen, maken wij jouw seniorenwoning levensloopbestendig:
- Een slaap- en badkamer op de begane grond
- Bredere binnendeurkozijnen
- Geen kozijndorpels
- Logeerkamer voor (klein)kinderen
- Brede gang en hal
- Woonhuislift
- Onderhoudsvriendelijke materialen
- Kunststofkozijnen, goten en overstekken

Wanneer is een levensloopbestendige woning nieuwbouw interessant?
Wanneer je graag een woning bouwt die klaar is voor de toekomst, dan is levensloopbestendige woning nieuwbouw een goede optie. Ook als jong gezin is een levensloopbestendige woning bouwen geen gekke gedachte. Een seniorenwoning is namelijk niet alleen voor senioren, zoals de term misschien wel suggereert. Met levensloopbestendig bouwen kun je namelijk zo lang mogelijk van een nieuwe woning genieten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een werkkamer of speelkamer later om te toveren tot een slaapkamer of badkamer. Zo creëer je wel de voorzieningen voor de toekomst, maar kun je deze ruimtes in eerste instantie voor andere doeleinden gebruiken. Kortom, een levensloopbestendige woning is voor iedere generatie interessant.
Gerealiseerde seniorenwoningen
Meer inspiratie en info over gerealiseerde seniorenwoningen? We hebben er een aantal uitgelicht bij Gerealiseerde woningen.
Bekijk seniorenwoningen
Gratis brochure seniorenwoningen
Wil je meer weten over een seniorenwoning of levensloopbestendig wonen? Vraag dan onze SelektSpecial aan. Hierin vind je uitgebreide informatie over dit woningtype.