Mantelzorgwoning onder één dak

Mantelzorgwoning

Wil je een mantelzorgwoning nieuw bouwen? Hier lees je wat een mantelzorgwoning is, wat de kosten van een mantelzorgwoning zijn en welke voordelen dit woningtype jou biedt.

Gratis inspiratiecalculaties van mantelzorgwoningen

Inspiratiecalculaties mantelzorgwoning aanvragen

Wil je weten wat een mantelzorgwoning kost? Vraag gratis inspiratiecalculaties aan van gerealiseerde woningen. Zo kom jij weer een stapje dichterbij jouw ideale kangoeroe-, meergeneratie-, of mantelzorgwoning.

Geniet van zorg dichtbij

Er zijn veel voordelen aan een mantelzorgwoning. Want is helemaal zelfstandig wonen niet meer mogelijk? Of draag jij de zorg voor je ouders? Dan is dit de ideale oplossing. De bewoners kunnen in een vertrouwde omgeving blijven wonen bij de mensen die ze liefhebben. De mantelzorgwoningen zijn sinds een aantal jaar vergunningsvrij. Dat betekent dat er geen speciale vergunning nodig is voor het bouwen van een mantelzorgwoning. Voor ouderen is het daarmee toegestaan bij een kind te wonen. Let hierbij wel op dat wanneer de mantelzorg niet meer verleend wordt, de woning geen woningfunctie meer heeft en dus niet als woning gebruikt mag worden. Hierover adviseren we je graag.

De voordelen van een mantelzorgwoning

Allereerst maakt een mantelzorgwoning het verlenen van zorg een stuk makkelijker. Daarnaast zorg je er met een mantelzorgwoning voor dat de grote stap naar een verzorgingstehuis (nog) niet gemaakt hoeft te worden. Zelfstandig wonen in een vertrouwde omgeving blijft mogelijk. Ook financieel heeft een mantelzorgwoning voordelen. Bij dit type woning is het mogelijk om twee woningen op één kavel te bouwen en dat scheelt natuurlijk in de kosten. Ook is het in sommige (buiten)gebieden al toegestaan om een mantelzorgwoning te bouwen, voordat de bewoners hulpbehoevend zijn. Zo bouw je een mantelzorgwoning op de toekomst.

Mantelzorgwoning

Het verschil met een twee-onder-één-kap

Je vraagt je misschien af, wat is het verschil tussen een mantelzorgwoning en een twee-onder-één-kap-woning? Kort gezegd; het adres. Bij dit type woning is er één kavel met één bijbehorend adres. Bij een twee-onder-één-kap is er sprake van twee kavels, twee adressen en twee verschillende opdrachtgevers. SelektHuis bouwt alleen mantelzorgwoningen die geschikt zijn voor dubbele bewoning.

Wat is de prijs van dit type woning?

Jij laat een mantelzorgwoning bouwen. We begrijpen heel goed dat je je dan afvraagt wat de prijs is van jouw mantelzorgwoning is. Deze kosten zijn van veel factoren afhankelijk. De grootte en afmetingen hebben hier bijvoorbeeld invloed op. Ook hebben jouw wensen en eisen invloed op de prijs. Hoe groot moet de woning worden? En hoeveel kamers wil je graag? Alle kosten zijn helder en overzichtelijk. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan bij de bouw van een mantelzorgwoning.

Snel een mantelzorgwoning bouwen

Natuurlijk kun je niet wachten tot jouw mantelzorgwoning opgeleverd wordt. Door traditionele bouw te combineren met prefab bouw zijn we in staat het bouwproces te versnellen. De prefab elementen die we inzetten, komen allemaal uit onze eigen productiehallen. Onze eigen vakmensen werken hier met aandacht en liefde aan jouw mantelzorgwoning. Daarmee is de bouw van jouw mantelzorgwoning niet alleen snel, maar ook van hoge kwaliteit. We bouwen slim, betaalbaar en hechten waarde aan jouw wensen. Bouwen we binnenkort jouw mantelzorgwoning?

Veelgestelde vragen over mantelzorgwoningen

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
Oeps, niet alle velden zijn correct ingevuld.
Sluit venster

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico