Button Text
Alle veelgestelde vragen

Wat betekent COP?

COP staat voor Coëfficient Of Performance en is een waarde die gebruikt wordt in de wereld van warmtepompen. De waarde drukt uit wat het positieve rendement is van bijvoorbeeld de buiten- en binnenunit van een luchtwarmtepomp.

COP staat voor Coëfficient Of Performance en is een waarde die gebruikt wordt in de wereld van warmtepompen. De waarde drukt uit wat het positieve rendement is van bijvoorbeeld de buiten- en binnenunit van een luchtwarmtepomp. Met een luchtwarmtepomp wordt warmte uit de lucht gehaald. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om warm water te produceren. Hiervoor is energie nodig, want een luchtwarmtepomp verbruikt stroom. Met de COP wordt berekend hoeveel energie er verbruikt wordt door de pomp ten opzichte van de energie die het opwekt. Anders gezegd: hoeveel energie krijg je terug voor elke Kilowat (Kw) energie die je erin stopt?

Wanneer je een woning sleutelklaar met ons bouwt, wordt deze opgeleverd met een luchtwarmtepomp. Wil je graag meer weten over de afwerkingsniveaus van SelektHuis? Lees verder op de pagina over afwerkingsniveaus.

No items found.