Button Text
Alle veelgestelde vragen

Wat is maximale luchtdichtheid?

De thermische schil en luchtdicht bouwen zijn de 2 belangrijke componenten om energiezuinig te bouwen. Door een goede luchtdichtheid is er namelijk minder energie nodig om de woning te verwarmen en ontstaan er geen ongewenste ventilatie stromen zoals tocht.

Bij energiezuinig bouwen is een goede thermische schil essentieel. Het uitgangspunt van elke vrijstaande woning van SelektHuis is een optimale thermische schil gecombineerd met een maximale luchtdichtheid. De thermische schil en luchtdicht bouwen zijn dus de 2 belangrijke componenten om energiezuinig te bouwen. Door een goede luchtdichtheid is er namelijk minder energie nodig om de woning te verwarmen en ontstaan er geen ongewenste ventilatie stromen zoals tocht. Dit heeft ook weer invloed op de verbruikskosten.

Technische waarde

De mate van luchtdichtheid wordt uitgedrukt in de qv;10 waarde (dm³/s.m²). De grenswaarde in het Bouwbesluit is vastgesteld op 1,000 dm³/s.m². De uitgangswaarde is 0,625, maar hier zitten wij al jaren ruim onder. Wij hebben onszelf als doel gesteld om een waarde van 0,400 te kunnen behalen.

No items found.