Button Text

Een risaliet is een vooruitspringende gevelpartij. Net als een erker, is het een vorm van een aanbouw aan de woning waarmee je het ontwerp esthetisch mooier en groter maakt. In tegenstelling tot een erker springt de gevel over de volle hoogte naar voren. Daarom wordt een risaliet ook wel een gevelvoorsprong genoemd.

Wat is een risaliet?

Tijdens jouw zoektocht naar je ideale woning, loop je soms tegen nieuwe begrippen aan. Een risaliet is er daar één van. Dit is een kenmerk dat in de bouw namelijk veel gebruikt wordt. Je hebt er ongetwijfeld al wel eens gezien. 

Een risaliet is namelijk een vooruitspringende gevelpartij. Net als een erker, is een risaliet een vorm van een aanbouw aan de woning waarmee je een ontwerp esthetisch mooier en groter maakt. In tegenstelling tot een erker springt bij risaliet de gevel over de volle hoogte naar voren. Daarom wordt een risaliet ook wel een gevelvoorsprong genoemd.

Hoe bouw ik een risaliet?

Zoals benoemd maakt een risaliet het ontwerp van jouw woning esthetisch mooier en groter. Een goede optie om toe te voegen aan jouw ideale woning dus. Bij SelektHuis zit je niet vast aan standaard opties of indelingen. Vrijheid van indeling en ontwerp, hoe fijn is dat?

Net als bij de woningen die we bouwen, is een risaliet in allerlei verschillende bouwstijlen te realiseren. Er zijn strakke en moderne varianten, maar ook klassieke of landelijke uitvoeringen. Een risaliet in het midden van de gevel wordt vaak gebruikt bij klassieke woningen. Dit vormt in zo'n geval vaak de basis voor de symmetrie in de woning.

Lees hier meer over de mogelijkheden van indelingen en opties bij SelektHuis!

Diverse inspiratiemodellen

Naast inspiratiemodellen die je helemaal zelf kunt samenstellen, zijn er ook extra rijk uitgevoerde inspiratiemodellen voor risaliet. De Mont Blanc heeft in de basis al een subtiel klassieke stijl en heeft daarbij ook een vooruitspringende gevelpartij.

Wil je meer weten over risaliet of onze bouwmethode? Lees meer over onze bouwmethode en vraag ons inspiratiemagazine SelektLeven aan!

Woningen met risaliet

In ons gerealiseerde woningen overzicht vind je allerlei woningen die wij gebouwd hebben. Ook zitten hier veel woningen met een risaliet bij. Klik hier om een overzicht te zien van allerlei gerealiseerde woningen met een risaliet. Per woning kun je een gratis calculatie opvragen om de kosten van deze woning inzichtelijk te krijgen.

No items found.