Button Text
Blogoverzicht

Ga je voor laagbouw of hoogbouw?

Blog
Twee woningen waarvan een hoogbouw en een laagbouw

Een belangrijke afweging die je gaat maken onderweg naar de realisatie van jouw bouwplannen is de keuze tussen hoogbouw of laagbouw. Hoe dat werkt? Wat is het verschil tussen de twee begrippen? In dit blog leggen we je het uit!

[anchor name="Ideale woning" submenu="true"]

Ideale woning

Hoe ziet mijn ideale woning eruit? Het is één van de eerste vragen die je jezelf afvraagt als je een huis gaat bouwen. Bij het maken van bouwplannen heb je ongetwijfeld een plaatje in je hoofd van jouw ideale woning. Misschien zie je jezelf al rondlopen in een knus en gezellig huis aan de rand van het bos met uitzicht over de weilanden. Of zie je juist een groot en statig huis voor je aan het einde van een lange oprijlaan?

Meestal denk je niet aan praktische zaken als het aantal slaapkamers, de indeling van de begane grond of het kostenplaatje dat er aan de woning zit. En je denkt er ook niet aan of dat huis ook op de kavel past. Al deze punten samen bepalen namelijk of je gaat voor een hoogbouw of laagbouw woning.

[anchor name="Belangrijke afweging" submenu="true"]

Belangrijke afweging

De keuze tussen hoogbouw of laagbouw is een belangrijke afweging die je gaat maken op weg naar de realisatie van jouw ideale vrijstaande woning. Naast dat je kijkt naar welk type huis je aanspreekt en in welke stijl deze gebouwd moet worden, is het ook van belang dat jouw huis alle ruimte biedt voor jouw leven.

Stoere zwarte schuurwoning
Vrijstaande hoogbouw woning met getimmerde bakgoten
Vrijstaande woning met zwart en strak risaliet
Vrijstaande jaren '30 hoogbouw woning
No items found.
  • Laagbouw schuurwoning met houten gevelbekleding
  • Hoogbouw eigentijdse woning met topgevelkozijn
  • Laagbouw woning met strak risaliet
  • Hoogbouw jaren '30 woning met risaliet

[anchor name="Wat is het verschil tussen hoogbouw en laagbouw?" submenu="true"]

Wat is het verschil tussen hoogbouw en laagbouw?

Bij SelektHuis wordt er onderscheid gemaakt tussen hoogbouw en laagbouw. Kies je voor laagbouw dan heb je automatisch meer leefruimte op de begane grond. Heb je juist een smalle kavel? Dan zal je wel de hoogte in moeten om veel ruimte te creëren en zal de keuze op een hoogbouw woning vallen. We leggen het verschil voor je uit.

Laagbouw is een woning met één bouwlaag en kap. Een laagbouw heeft zeker een bovenverdieping, maar deze verdieping heeft schuine kanten. Terwijl een hoogbouw woning twee bouwlagen en kap heeft. De kamers op de verdieping hebben allemaal rechte wanden waardoor er veel ruimte ontstaat.

[anchor name="Hoogbouw" submenu="true"]

Hoogbouw

Ben je op zoek naar een huis met alle ruimte voor een groot gezin, hobby’s of thuiswerken? Dan is een hoogbouw woning ideaal voor jou. Vooral als de kavel niet zo groot is. Naast de inhoud van de hoofdbouw, kun je natuurlijk ook nog bijvoorbeeld een garage of erker plaatsen om meer ruimte te creëren. Dit natuurlijk alleen als de ruimte op de kavel dit toelaat. 

[anchor name="Laagbouw" submenu="true"]

Laagbouw

Natuurlijk kun je ook veel ruimte creëren met een laagbouw woning. Zo kan je kiezen voor grote afmetingen van de woning of het realiseren van een aanbouw/uitbouw. Maar is zeker niet altijd nodig. Het is een misverstand dat er niet veel ruimte op de verdieping zit van een laagbouwwoning. Helemaal als je kiest voor een muurplaatverhoging is er nog opvallend veel ruimte op de verdieping. Bijna alle laagbouw woningen hebben op de verdieping voldoende ruimte voor drie of vier slaapkamers.

Laagbouw woningen zijn ook uitermate geschikt als notariswoning, cottage, schuurwoning of boerderij. Bij SelektHuis heb je de mogelijkheid om jouw woning volledig naar jouw wensen te laten ontwerpen. Zo creëren we elke keer weer een unieke woning precies op maat. Een voordeel van laagbouw ten opzichte van hoogbouw is het feit dat de kosten vaak lager liggen. 

No items found.
1 / 4

Gratis brochure aanvragen

Wil je meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Vraag dan onze gratis brochure SelektLeven aan. Ook ontvang je direct de meest recente prijslijst.

Adviseur staat met twee klanten in de showroom

Maak een afspraak met een adviseur

Wil je graag persoonlijk advies voor jouw bouwplannen of wil je graag weten wat er allemaal mogelijk is op jouw vrijstaande kavel? Plan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs!

Schrijf je in voor de SelektHuis nieuwsbrief
Er is iets misgegaan door een technisch probleem. Je kunt proberen het formulier nog een keer te verzenden. Als het probleem zich blijft voordoen kan je melding doen via marketing@selekthuis.nl
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Een lachende vrouw met donker haar en een laptop op schoot