Denkt je ook aan het bouwen van een huis? Dan is het goed om ook aan de toekomst te denken. Of die toekomst nu ver weg is of dichtbij, levensfasebestendig kan altijd. Waarom? In dit blog geven we de vijf belangrijkste redenen voor levensloopbestendig bouwen!

Levensloopbestendig wonen, 5 redenen waarom!
Levensloopbestendige woning
Met een slaap- en badkamer op de begane grond klaar voor de toekomst! Dat is het korte lijnen waar een levensloopbestendige woning om draait. Als je wil verhuizen, kun je natuurlijk op zoek gaan naar die speld in de spreekwoordelijke hooiberg: een woning op de juiste locatie, in de bouwstijl van je dromen en dan ook nog eens helemaal op jouw woonsituatie. Dat zal niet eenvoudig zijn.
Daarom is nieuwbouw een goed idee. Hierbij kun je de woning helemaal laten aanpassen naar jouw manier van leven, jouw favoriete bouwstijl en kun je je voorbereiden op de toekomst. Je gaat dus een woning laten bouwen die helemaal bij jouw past. Zo kun je met een aantal levensloopbestendige aanpassingen of voorbereidingen nog decennia genieten van jouw nieuwbouwwoning.
1: Geen onderhoud
Elke woning heeft onderhoud nodig. Maar een nieuwbouw woning voldoet al aan de huidige bouweisen en maakt gebruikt van nieuwe materialen. Daarom is nieuwbouw per definitie al onderhoudsvriendelijker dan een bestaande woning. Maar hierin gaat een levensloopbestendige woning verder. Vaak worden kunststofkozijnen, boeidelen, overstekken en eventueel goten toegepast zodat hier geen schilderwerk meer nodig is.
2: Langer thuis blijven wonen
Met een slaap- en badkamer op de begane grond is traplopen simpelweg verleden tijd. Hierdoor kun je in de toekomst nog lang in jouw eigen vrijstaande huis blijven wonen. Verhuizen naar een aanleunwoning is hierdoor niet meer nodig. Je kan zo nog erg lang genieten in jouw eigen huis. Ook met andere aanpassingen zoals geen kozijndorpels in de deurposten, een extra brede hal of een woonhuislift, kun je nog jaren in je woning blijven wonen. Ook als je hulpbehoevender wordt.
3: Ruimte op de juiste plek
In een levensloopbestendige woning is er veel ruimte op de begane grond. De verdieping is juist relatief klein. Op de verdieping worden vaak één of twee logeerkamers gerealiseerd. Hierdoor is het onderhoud en schoonmaakwerk behapbaar en wordt de ruimte geen onnodige ballast. De Monte Rosa of de Bergamo zijn beide uitermate geschikt omdat ze door de schildkap al een compacte ruimte ontstaat.
Op de begane grond is juist veel ruimte om hier ook een slaap- en badkamer te realiseren. Je hebt geen ruimtegebrek meer want de ruimte zit op de juiste plekken. De Granada is hier een goed voorbeeld van. Deze heeft door zijn platte dak en ruime afmeting alleen een begane grond waar voldoende ruimte is om comfortabel te kunnen wonen.


4: Lage vaste lasten
Bij een nieuwbouw woning wordt veel aandacht besteed aan energiezuinige installatietechniek en goede isolatie. Hierdoor is er geen gasaansluiting meer nodig en dus heb je ook geen gasrekening meer. Dat is de eerste winst. Maar ook de elektra kosten zullen afnemen omdat de woning voorzien is als van de nieuwste energiezuinige technieken. Wel zo fijn dat je inkomsten in de toekomst minder gaan worden. Daarbij draag je bij aan een duurzame toekomst en laat je ook voor de toekomstige generaties een milieuvriendelijke woning achter.
5: Zorgeloos genieten
Toch blijft de belangrijkste reden om voor een nieuwbouw levensloopbestendige woning te kiezen dat je nog jaren zorgeloos kunt genieten.
SelektLeven Extra Levensloopbestendig Bouwen
Wil je meer weten over een seniorenwoning of levensloopbestendig wonen? Vraag dan onze SelektLeven Extra aan. Hierin vind je uitgebreide informatie over dit woningtype.
Veelgestelde vragen
Lees hier meer over levensloopbestendig bouwen
Wij werken weinig met zware machines. Onze stikstofuitstoot is erg laag door ons efficiënte bouwsysteem. Alle vele onderzoeken van SelektHuis hebben aangetoond dat ons bouwwijze een bouwvergunning niet in de weg staat.
Jouw dromen en wensen staan bij SelektHuis centraal. Wanneer je voor SelektHuis kiest, kies je voor eigen inbreng.
Hoogbouw is een woning met 2 bouwlagen en kap. Een hoogbouw woning heeft ten opzichte van een laagbouw woning 1 bouwlaag extra tussen de onderste bouwlaag en de kap.
SelektHuis biedt ruime mogelijkheden voor het bouwen van een vrijstaand huis. Alles begint met een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs.