Button Text
Blogoverzicht

Ontwerp van de maand juli

Blog
Impressie van het vooraanzicht van een woning met plat dak

Houd je van een moderne bouwstijl en zoek je een woning met veel ruimte? Dan is dit een ontwerp voor jou. Laat je inspireren door deze eigentijdse woning met veel aandacht voor detail. Ontdek ook de indeling van de woning. Deze is compleet naar wens van de opdrachtgevers ontworpen. 

[anchor name="Moderne bouwstijl" submenu="true"]

Moderne bouwstijl

De opdrachtgevers van deze woning willen een moderne woning die goed past in de omgeving en bij de omliggende woningen. We hebben een strakke woning voor hen getekend met eenvoudige vormen. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van een combinatie van allerlei natuurlijke materialen en veel glas. Om variatie en visuele aantrekkelijkheid toe te voegen aan de gevel, wordt er gebruik gemaakt van een verbindend 'lint' van wit stucwerk. Tussen het stucwerk worden grijze stenen, houten elementen en glas gebruikt om de gevel op te vullen. De elementen zoals de garage, carport en veranda zijn opgenomen in de architectuur door het gebruik van het stucwerk 'lint'.

[anchor name="Onze architect over deze woning" submenu="true"]

Onze architect over deze woning

Onze architect Eric zegt hier het volgende over:

Als inspiratiemodel is gekozen voor de Gran Paradiso, waarbij de sprong in de massa is komen te vervallen. De hoofdbouw vormt nu een eenduidige rechthoekige massa, waarbij de plasticiteit in de gevel wordt gezocht in een verbindend 'lint' van wit stucwerk. Tussen het stucwerk wordt de gevel ingevuld door een afwisseling van grijs genuanceerde steen, houten elementen en glas. Dit geeft de woning een korrelgrote welke goed past bij de woningen in de directe omgeving.

Elementen als de garage, carport en veranda worden door de toepassing van het stucwerk 'lint' opgenomen in de architectuur. De entree wordt geaccentueerd doordat het lint aan weerszijde van de entree pui aan sluit op het maaiveld.

Achteraanzicht van het ontwerp van de maand met plat dak
Afbeelding van de plattegrond van de begane grond
Afbeelding van de plattegrond van de eerste verdieping
No items found.
  • Begane grond
  • Eerste verdieping

[anchor name="De indeling van de woning" submenu="true"]

Indeling van de woning

Deze levensloopbestendige woning heeft twee woonlagen: de begane grond en een verdieping. Op de begane grond heeft de woning een open keuken. Vanuit de keuken en de kamer heb je een prachtig uitzicht op de tuin. Verder vind je op de begane grond een ruime slaapkamer en een badkamer. De aanbouw is bedoeld als garage. Vanuit de entree loop je de trap op naar de verdieping.

Op de verdieping bevinden zich vier slaapkamers. Daarmee komt het totale aantal slaapkamers op vijf. Daarnaast is er een badkamer met toilet, douche en bad gerealiseerd op deze verdieping. Dit ontwerp van de maand is met recht een ruime woning te noemen.

[anchor name="Afwerkingsniveau" submenu="true"]

Afwerkingsniveau

Naast alle aanpassingen aan de indeling en de uitstraling van de woning, kan je ook zelf het afwerkingsniveau kiezen van je ideale vrijstaande woning. Wil je zelf veel afwerken? Kies dan voor een casco woning. Ga je liever voor ontzorgen van begin tot eind? Ga dan voor een sleutelklare of nul-op-de-meter-woning.

[anchor name="Ook wonen in een ontwerp van de maand?" submenu="true"]

Ook wonen in een ontwerp van de maand?

Wil jij ook wonen in zo'n prachtige woning? Dat kan. Bij SelektHuis helpen we je verder richting jouw ideale vrijstaande woning. Je kan een vrijblijvende afspraak plannen met één van onze adviseurs. Met zes vestigingen door het hele land, zijn we altijd bij jou in de buurt. Plan een afspraak via de onderstaande knop.

No items found.
1 / 4

Maak een afspraak met een adviseur

Wil je graag persoonlijk advies voor jouw bouwplannen of wil je graag weten wat er allemaal mogelijk is op jouw vrijstaande kavel? Plan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs!

Adviseur staat met twee klanten in de showroom

Maak een afspraak met een adviseur

Wil je graag persoonlijk advies voor jouw bouwplannen of wil je graag weten wat er allemaal mogelijk is op jouw vrijstaande kavel? Plan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs!

Schrijf je in voor de SelektHuis nieuwsbrief
Er is iets misgegaan door een technisch probleem. Je kunt proberen het formulier nog een keer te verzenden. Als het probleem zich blijft voordoen kan je melding doen via marketing@selekthuis.nl
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Een lachende vrouw met donker haar en een laptop op schoot