Smart Home en wooncomfort

Steeds meer huizenbezitters maken hun woning slim met slimme apparaten. Als je bouwplannen hebt, is het verstandig om er over na te denken of jij dit ook wilt. Als je weet wat je wilt automatiseren, dan kun je ervoor zorgen dat alle leidingen, aansluitingen en stroompunten van je nieuwe woning op de juiste posities zitten voor de inrichting van je Smart Home.

Comfort

Door middel van slimme thermostaten kun je ervoor zorgen dat alle ruimtes in je woning, onafhankelijk van elkaar, op de juiste tijd de juiste temperatuur hebben. Verder kun je de verlichting van je ideale woning aanpassen aan de tijd van de dag, maar ook laten reageren op bewegingssensoren, zodat automatisch de verlichting aangaat als je een donkere ruimte binnenstapt.

Je kunt met sensoren ook de luchtkwaliteit meten en bepaalde systemen automatisch in werking zetten om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zo heeft je woning altijd het juiste klimaat, de juiste temperatuur en woon je comfortabel.

Energiebesparing

Met behulp van slimme stroommeters heb je precies inzichtelijk hoeveel stroom je apparaten gebruiken. Ook kun je met slimme thermostaten alleen de ruimtes verwarmen die je echt gebruikt. Je kunt ook automatisch de verlichting uitschakelen in ruimtes waar je niet aanwezig bent. Je hebt real-time inzicht in je energieverbruik en kunt onnodig energieverbruik geautomatiseerd minimaliseren.

Verder kun je de zonwering automatiseren, zodat je voorkomt dat je woning in de zomer ongewenst opwarmt en je moet gaan koelen. Zo voorkom je energieverspilling en dat is goed voor het milieu en je portemonnee.

Veiligheid

Slimme sensoren, verlichting, camera's, rookmelders bieden veel mogelijkheden om de veiligheid van je woning te optimaliseren. Je kunt op afstand of geautomatiseerd je woning verlichten als inbraakbeveiliging. Je kunt je Smart Home ook instellen dat je bij onverwachte gebeurtenissen in en om je woning een melding krijgt op je telefoon.

Via de camera kun je zien wat er aan de hand is. Als je er een alarmsysteem aan koppelt, kun je de beveiliging van je woning helemaal uit handen geven en profiteer je van optimale veiligheid in en om je woning.

Gemak

Natuurlijk is het makkelijk dat lampen vanzelf aan- en uitgaan, maar je kunt veel verder gaan. Je gordijnen kunnen automatisch openen en sluiten wanneer je wilt. Je kunt je huis op temperatuur brengen of de oven aanzetten als je klaar bent om van je werk naar huis te gaan. Als je thuis komt, wordt je herkent door je slimme deurslot en gaat de deur automatisch open.

Je ziet altijd op je telefoon wie er bij je aan de bel staat. Je tuin wordt automatisch beregend als de bodem van je tuin te droog wordt. Zo wordt wonen een stuk makkelijker en comfortabeler en zit jij beter in je vel.

Gratis brochure aanvragen

Meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Vraag dan het gratis inspiratiemagazine SelektLeven aan. Hierin vind je uitgebreide informatie over de verschillende inspiratiemodellen, bouwstijlen en mogelijkheden. Daarnaast ontvang je direct de meest recente prijslijst.

Een impressie van het inspiratiemagazine SelektLeven
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
Oeps, niet alle velden zijn correct ingevuld.
Sluit venster

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico