Button Text
Alle veelgestelde vragen

Wat is verdiept voegwerk?

Met een verdiepte voeg wordt de gevel zo gevoegd dat de stenen van de muur het meeste opvallen. Dit voegwerk wordt daarom veel gebruikt bij woningen met bijzondere of speciale gevelstenen.

Een belangrijk onderdeel van het uiterlijk van de woning is het metselwerk. Natuurlijk denk je hierbij aan de gevelsteen. Het meest prominente aspect van het metselwerk, maar zeker niet de enige. Er zijn nog meer aspecten die het metselwerk een unieke uitstraling kunnen geven. Denk hierbij aan een rollaag of details in het metselwerk zoals spekbanden. Uiteraard kan ook het voegwerk van een woning een belangrijke stempel drukken op de uitstraling van het metselwerk en daarmee ook van de woning.

Voegwerk

Bij het voegen van een woning wordt er metselspecie aangebracht tussen twee stenen van de woning. De gevel van een woning bestaat voor ongeveer 20% uit voeg. Dat zorgt ervoor dat de voeg ook heel bepalend is voor het uiterlijk van de woning. Naast de kleur van de voeg, kunnen er verschillende uitvoeringen van het voegwerk worden toegepast. Er zijn voegen die ervoor zorgen dat de voeg zo min mogelijk opvalt. Ook zijn er voegen die de steen beter tot zijn recht laten komen. Maar er zijn ook soorten voegwerk die juist opvallen en zo iets extra’s aan de woning geven.

Verdiepte voeg

Een verdiepte voeg zorgt ervoor dat de stenen van de muur het meeste opvallen. Dit voegwerk wordt daarom veel gebruikt bij bijzondere of speciale gevelstenen. De verdiepte voeg is vergelijkbaar met een normale voeg. De steen en voeg liggen beide op één lijn. Het grote verschil met een normale voeg is dat een verdiepte voeg een aantal millimeters dieper ligt. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect omdat de voegen minder opvallen en de steen er als het ware ‘uitspringt’. De uitstraling van de voegen is hiermee ondergeschikt aan die van de stenen.

Gerealiseerde woningen

In het overzicht van onze gerealiseerde woningen vind je woningen met allerlei verschillende soorten gevelstenen en voegen. Bekijk de woningen en ontdek jouw favorieten. Per woning kun je gratis een inspiratiecalculatie aanvragen en ontdekken wat deze woningen gekost hebben.

No items found.