Button Text

Een hoogbouw woning heeft 2 bouwlagen en een kap. Een hoogbouw woning heeft ten opzichte van een laagbouw woning 1 bouwlaag extra tussen de onderste bouwlaag en de kap. De kap van een hoogbouw woning begint vanaf de tweede verdieping.

Twijfel je aan een hoogbouw of laagbouw woning? Dan is het belangrijk om te weten wat het verschil is en waarom voor het één of het ander te kiezen. We vertellen je graag meer over de term hoogbouw.

Hoogbouw uitgelegd

Een hoogbouw woning heeft 2 bouwlagen en een kap. Let op: een bouwlaag is niet hetzelfde als een verdieping. Een hoogbouw woning heeft ten opzichte van een laagbouw woning 1 bouwlaag extra tussen de onderste bouwlaag en de kap. Bij een hoogbouw woning begint de kap vanaf de tweede verdieping. Dit zorgt ervoor dat je op de eerste verdieping niet te maken hebt met schuine kanten van de kapconstructie (die is bij een laagbouw woning wel het geval).

Een woning wordt als hoogbouw beschouwd, als de goothoogte ongeveer 6 meter vanaf de grond is. Naast het verschil in inhoud ten opzichte van laagbouw, is er ook een aanzienlijk prijsverschil tussen een hoogbouw en laagbouw woning. Een hoogbouw woning is doorgaans prijziger dan een laagbouw woning.

Jouw ideale hoogbouw woning

Er zijn veel verschillende woningen die je als hoogbouw kan bestempelen. Toch betekent dit niet dat alle hoogbouw woningen hetzelfde zijn. Bij SelektHuis bouw je jouw ideale hoogbouw woning precies op maat.

Met volledige indelingsvrijheid en vrijheid bij het ontwerp van je woning zit je bij SelektHuis niet vast aan standaard modellen. Jouw wensen staan centraal en daaromheen wordt een prachtig ontwerp gemaakt. 

Om je alvast een goed beeld te geven van de verschillende mogelijkheden bij het bouwen van een hoogbouw woning, hebben we een aantal gerealiseerde woningen online gezet. Bekijk hier gerealiseerde hoogbouw woningen! Per woning kan je meer informatie lezen en een gratis inspiratiecalculatie aanvragen.

No items found.