[anchor name="Laagbouw uitgelegd" submenu="true"]

Laagbouw uitgelegd

Een laagbouw woning heeft 1 bouwlaag en een dak. Let op: een bouwlaag is niet hetzelfde als een verdieping. Een laagbouw woning heeft wel degelijk een bovenverdieping. Het dak van een laagbouw woning begint vanaf de eerste verdieping. Door middel van een muurplaatverhoging of vaste trap naar zolder, kan er zelfs een functionele zolderverdieping gecreëerd worden.

Een woning wordt als laagbouw beschouwd, als de goothoogte ongeveer 3 meter vanaf de grond is. Naast het verschil in inhoud ten opzichte van hoogbouw, is er ook een aanzienlijk prijsverschil tussen een laagbouw en hoogbouw woning. Een laagbouw woning is vaak een stuk voordeliger dan een hoogbouw woning.

Het verschil met een laagbouw woning met aanbouw is het feit dat een laagbouw woning in de basis geen aanbouw heeft. Natuurlijk kan je de woning wel gemakkelijk uitbreiden met een aanbouw, alleen zit deze dan niet in de kapconstructie van de woning. Zo'n dergelijke aanbouw heeft dan een plat dak, zie onderstaand een goed voorbeeld.

[anchor name="Ontwerpvrijheid voor jouw laagbouw woning" submenu="true"]

Ontwerpvrijheid voor jouw laagbouw woning

De ene laagbouw woning is de andere niet. Dat is het mooie van bouwen met SelektHuis; jij creëert jouw unieke woning volledig op maat. Je hebt namelijk bij ons niet te maken met vaste indelingen of standaard ontwerpen. Iedere woning is aan te passen naar jouw smaak. Of je nu gaat voor een laagbouw woning met een schuurwoning stijl of een notariswoning stijl, SelektHuis bouwt het allemaal.We geven je graag wat inspiratie voor jouw ideale laagbouw woning. Veel opdrachtgevers gingen jou al voor. Bekijk onderstaand verschillende gerealiseerde laagbouw woningen. Van elke woning kan je een gratis inspiratiecalculatie aanvragen om een goed beeld te krijgen van de kosten van een laagbouw woning.