Nul-op-de-meter-woning

Ken jij de voordelen van een nul-op-de-meter-woning (NOM-woning) al? Een optimale isolatiewaarde, duurzame bijdrage aan de wereld en bovenal heb je het voordeel van extreem lage energiekosten.

Gebouwgebonden energie

Gebouwgebonden energieverbruik wil zeggen alle elektriciteit die de woning zelf gebruikt. Denk hierbij aan elektrisch koken, de verwarmingsinstallatie, het ventilatiesysteem, het produceren van warm tapwater en de koeling. Over het algemeen schommelt de gebouwgebonden energie per jaar tussen de 4.000 en 5.000 kWh, afhankelijk per woning en leefstijl.

Niet-gebouwgebonden energie

Al het energieverbruik dat niet valt onder gebouwgebonden is, zoals de naam al verklapt, niet-gebouwgebonden. Dit wordt ook wel persoonsgebonden energie genoemd, omdat het energie is die de bewoners van de woning gebruiken. Denk aan huishoudelijke apparatuur, gebruik van de televisie of het opladen van elektronische apparaten.

Gerelateerde bouwbegrippen
Luchtdicht bouwen
BENG
Warmtepomp
Triple glas
Duurzaam
Zonnepanelen
Nul-op-de-meter woning
Gebouwgebonden energie
Niet gebouwgebonden energie
Energieneutrale woning
Meer bouwbegrippen

Veelgestelde vragen

Gratis brochure aanvragen

Meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Vraag dan het gratis inspiratiemagazine SelektLeven aan. Hierin vind je uitgebreide informatie over de verschillende inspiratiemodellen, bouwstijlen en mogelijkheden. Daarnaast ontvang je direct de meest recente prijslijst.

  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
Oeps, niet alle velden zijn correct ingevuld.
Sluit venster

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico