Regelgeving woningbouw

Als je een woning wilt bouwen, heb je te maken met veel verschillende regels. SelektHuis ontzorgt haar opdrachtgevers hierbij. Wij vragen de bouwvergunning voor je aan en zorgen ervoor dat je woning en de bouw voldoet aan de gestelde regels. We leggen hier de belangrijkste regels uit.

BENG

Sinds 1 januari moeten alle nieuwbouwwoningen aan de BENG normering voldoen. Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning moet een BENG-berekening aangeleverd worden.

Deze berekening maakt onder andere duidelijke hoeveel energie een woning gebruikt en hoeveel de woning zelf op kan wekken. Als dit niet in de juiste verhouding is, wordt er geen vergunning verstrekt.

Meer lezen over BENG
BENG woning met verschillende energielabels
Kavelpaspoort van een vrijstaande woning

Beeldkwaliteitsplan

In het beeldkwaliteitsplan legt de gemeente regels voor het uiterlijk van een woning vast. Als je een woning wilt bouwen, moet je, tenzij je kavel welstandsvrij is, een schets van je woning indienen om deze te laten beoordelen in een vooroverleg. Wij maken deze schets en dienen deze in bij de gemeente.

De welstandscommissie toetst of je woning voldoet aan het beeldkwaliteitsplan. Als je woning voldoet, kunnen we verder met het uitwerken van je ideale woning.

Gratis brochure aanvragen

Meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Vraag dan het gratis inspiratiemagazine SelektLeven aan. Hierin vind je uitgebreide informatie over de verschillende inspiratiemodellen, bouwstijlen en mogelijkheden. Daarnaast ontvang je direct de meest recente prijslijst.

Een impressie van het inspiratiemagazine SelektLeven
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
Oeps, niet alle velden zijn correct ingevuld.
Sluit venster

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico