Button Text
Blogoverzicht

Top 5 veelgestelde vragen over een huis bouwen

Blog
Adviseur met klanten in de showroom van SelektHuis

Heb je plannen om een huis te gaan bouwen? Dan komt er veel op je pad. Om je op weg te helpen hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Top 5 veelgestelde vragen

Tijdens het maken van je bouwplannen, komt er veel op je af. Bij SelektHuis ontzorgen we het hele traject van ontwerp tot oplevering. Maar waar begin je? Ook daar helpen we je graag bij. Wij krijgen vaak dezelfde vragen van onze opdrachtgevers. Deze vind je onder de veelgestelde vragen. In dit blog lichten we vijf van deze veelgestelde vragen voor je uit. Zo bouwen we stap voor stap mee aan jouw ideale woning.

De veelgestelde vragen pagina vertelt je bijvoorbeeld al veel over alle begrippen in de bouwwereld die je wellicht nog niet kende. Wat is laagbouw? Waarom is een casco huis interessant? Of moet ik kiezen voor standaard of maatwerk bouw? Op de veelgestelde vragen pagina geven we de antwoorden op deze en andere vragen.

[anchor name="Hoe gaat het bouwen van een vrijstaande woning in zijn werk?" submenu="true"]

Hoe gaat het bouwen van een vrijstaande woning in zijn werk?

Een vrijstaande woning bouwen is een droom voor heel veel mensen. SelektHuis kan deze droom werkelijkheid laten worden. Dat doen wij met onze eigen bouwmethode. Hierin combineren we traditionele bouw met prefab onderdelen uit onze eigen productiehallen. Hierdoor kunnen we snel bouwen en gunstige prijzen bieden. Ook bouwen we het huis volledig naar jouw woonwensen, want er is binnen deze bouwmethode heel veel mogelijk.

Om jouw dromen uit te laten komen, beginnen we met een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek ga je met één van onze adviseurs de mogelijkheden voor jouw ideale woning bekijken. Hierbij staan jouw woonwensen centraal en wordt er met het bestemmingsplan in acht nemend een ontwerp gemaakt. 

[anchor name="Wanneer maak ik een afspraak voor een offerte?" submenu="true"]

Wanneer maak ik een afspraak voor een offerte?

Voordat je besluit om je eigen huis te laten bouwen door SelektHuis, neem je eerst een paar voorbereidende stappen. In de oriënterende fase is het verstandig om informatie op te vragen. Je bent al lekker bezig door dit blog te lezen. Maar vraag ook eens onze het inspiratiemagazine SelektLeven aan of bezoek één van de SelektHuis Evenementen.

Het is goed om te weten wat je wilt laten bouwen en of je daarvoor de financiële middelen hebt. Je budget moet passen bij je wensen. Vervolgens heb je een kavel nodig. Je vindt op onze website alle informatie over hoe je een kavel kunt vinden en waar je op moet letten. Het kavelvoorschrift of kavelpaspoort van je kavel bevat belangrijke informatie over wat je mag bouwen op je kavel. Je kunt een goede offerte laten maken als je weet wat je wilt bouwen, wat je mag bouwen en weet wat je financiële mogelijkheden zijn.

Het uitzoeken van de juiste kleuren met een kleurenwaaier
No items found.

[anchor name="Wat is sleutelklaar, casco of NOM?" submenu="true"]

Wat is sleutelklaar, casco of NOM?

Tijdens jouw zoektocht ben je deze begrippen ongetwijfeld al eens tegengekomen: sleutelklaar, casco en nul-op-de-meter (NOM). Ze refereren naar het afwerkingsniveau of de opleveringsstaat van de woning. Je zal hierin een keuze moeten maken. De interpretaties van deze begrippen verschilt echter nogal in de bouwwereld. Daarom leggen we je graag in heldere taal uit wat wij bedoelen.

Sleutelklaar

Bij een sleutelklare afwerking wordt je woning volledig afgebouwd door SelektHuis. Dit is inclusief sanitair, tegel- en schilderwerk. Gedurende het gehele traject van een sleutelklare woning wordt je ontzorgd door SelektHuis.

Casco

Bij casco bouwen verzorgt SelektHuis alleen de ruwbouw. De verdere afwerking is voor de rekening van de opdrachtgever. Onder ruwbouw wordt verstaan dat de woning wind- en waterdicht opgeleverd wordt. Casco bouwen kan voordelig zijn wanneer je zelf handig

Nul-op-de-meter

Naast sleutelklaar en casco kan je je woning ook als nul-op-de-meter-woning (NOM-woning) laten opleveren. Hierbij wordt de woning, net als bij sleutelklaar, volledig opgeleverd. Bij een NOM-woning wordt alle energie die je verbruikt opgewekt door je woning. Het gaat hierbij om het gebouwgebonden plus het persoonsgebonden energieverbruik. Dit betekent dat je op jaarbasis evenveel energie opwekt als dat je verbruikt. In de winter gebruik je energie van het net en in de zomer lever je dat weer terug zodat het saldo op jaarbasis nagenoeg nul is.

[anchor name="Wat is systeembouw precies; hoe werkt het?" submenu="true"]

Wat is systeembouw precies; hoe werkt het?

We vertelden het net al: SelektHuis is een systeembouwer. We bouwen de droomhuizen van onze opdrachtgevers volgens onze eigen bouwmethode. Dit heeft vooral veel voordelen, omdat we het beste van traditionele bouw en prefab bouw hebben gecombineerd.

[anchor name="Wat kost een eigen huis bouwen?" submenu="true"]

Wat kost een eigen huis bouwen?

Dit is zonder twijfel de meest gestelde vraag die we te horen krijgen. Hij mag daarom in dit lijstje zeker niet ontbreken.

De uiteindelijke prijs van jouw ideale woning is afhankelijk van verschillende factoren. SelektHuis heeft een vast bedrag voor ieder inspiratiemodel. Welk inspiratiemodel bij jouw woonwensen past, wordt besproken in een oriënterend gesprek. Hierbij bespreken we ook de aanvullende woonwensen. Na dit overleg brengt jouw adviseur alle kosten voor je in kaart. Zo heb je snel en overzichtelijk op een rij welke prijs je betaalt voor jouw woning en voorkomen we onaangename verrassingen.

Wil je weten waar je aan moet denken? Of ben je op zoek naar tips om de kosten inzichtelijk te krijgen? Lees dan de veelgestelde vraag: Wat kost een eigen huis bouwen?

No items found.
1 / 4

Gratis brochure aanvragen

Wil je meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Vraag dan onze gratis brochure SelektLeven aan. Ook ontvang je direct de meest recente prijslijst.

Adviseur staat met twee klanten in de showroom

Maak een afspraak met een adviseur

Wil je graag persoonlijk advies voor jouw bouwplannen of wil je graag weten wat er allemaal mogelijk is op jouw vrijstaande kavel? Plan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs!

Schrijf je in voor de SelektHuis nieuwsbrief
Er is iets misgegaan door een technisch probleem. Je kunt proberen het formulier nog een keer te verzenden. Als het probleem zich blijft voordoen kan je melding doen via marketing@selekthuis.nl
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Een lachende vrouw met donker haar en een laptop op schoot