Button Text
Alle veelgestelde vragen

Wat kost heien voor de fundering?

Het heiwerk kan een grote kostenpost zijn afhankelijk van de kwaliteit van de grond waar je op bouwt. Maar heiwerk is niet altijd nodig. Door hiervoor een stelpost op te nemen in het bouwbudget, voorkom je verrassingen achteraf.

Wat kost heien voor de fundering? Hier is geen kort en simpel antwoord op te geven. Bij het heien, breng je palen in de grond om deze te verstevigen voor de woning. Het heiwerk kan een grote kostenpost zijn afhankelijk van de kwaliteit van de grond van de kavel waar je op bouwt. Maar heiwerk is niet altijd nodig. Door hiervoor een stelpost op te nemen in het bouwbudget, voorkom je verrassingen achteraf.

Door de bodemcondities kan heien vereist zijn bij de bouw van een nieuw huis. Aan de hand van een zogenaamd sonderingsrapport wordt de lengte van de heipalen bepaald. In sommige gevallen is er al een rapport aanwezig van de kavel of een kavel in de directe omgeving. Het is verstandig om hier vooraf naar te informeren.

Elektrische sonderingen

Bij SelektHuis zijn twee elektrische sonderingen al opgenomen in de basisprijs. Van tevoren vertellen wij je welk bedrag je dient te reserveren voor het heiwerk. Dit is afhankelijk van het aantal palen dat gebruikt moet worden. SelektHuis maakt bij het heien gebruik van palen met randbalk in plaats van betonstroken.

Extra kosten

In sommige gevallen zijn er extra kosten aan het heiwerk verbonden. Deze extra kosten zijn nodig voor het nemen van extra maatregelen in verband met belendende bebouwing. Het heiwerk is erg afhankelijk van de benodigde aantal palen, maar ook zeker van de lengte van de palen. Verder is de manier waarop geheid moet worden ook bepalend voor het bedrag onderaan de streep. Zo is boren af en toe nodig om schade aan omliggende huizen te voorkomen. De heipalen met behulp van een heistelling in de grond slaan, is echter de goedkoopste oplossing.

No items found.