Schuurwoningen zijn een begrip in de bouw

De schuurwoning is al jaren erg populair. Inmiddels is de schuurwoning dan ook niet meer weg te denken uit het Nederlandse landschap. De eens trendy schuurwoning is een blijvend begrip geworden. Logisch, want het gebruik van natuurlijke materialen maakt de woning stoer, praktisch én tijdloos.

Vooraanzicht van een zwarte schuurwoning met veranda

Aandacht voor de natuur

Het zal je niet ontgaan zijn dat de schuurwoning draait om eenwording met de natuur en de landelijke omgeving. De liefde voor natuurlijke materialen is in bijna elk ontwerp terug te vinden. Daarbij is er bij een schuurwoning vaak veel aandacht voor milieuvriendelijk, duurzaam en energiezuinig bouwen. Zonnepanelen, triple beglazing en een bron- of luchtwarmtepomp worden veelvuldig toepast.

Maar wat maakt een schuurwoning nou een echte schuurwoning? Een schuurwoning kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijk materialen en glas. Daarnaast wordt in een schuurwoning een open en warm karakter gecreëerd. Maar er zijn ook veel woonelementen die typerend zijn voor een schuurwoning.

Inpandige veranda

Een veranda laat je optimaal genieten van het prachtige buitenleven. Bij schuurwoningen zie je daarom vaak een inpandige veranda terugkomen. Robuust afgewerkt met houten balken, waardoor een natuurlijke look ontstaat.

De grote veranda is vaak uitgevoerd met prachtig eikenhouten gebinten. Zo komen ook de natuurlijke materialen van de woning in de veranda terug.

Bekijk deze woning
Vooraanzicht van een zwarte schuurwoning met inpandige veranda
Een landelijk moderne schuurwoning met robuuste schoorsteen

Robuuste schoorsteen

Bij een schuurwoning zie je ook vaak een robuuste schoorsteen die aan de buitenkant langs de woning loopt. Het staat niet alleen heel stoer, maar je kunt onder in het rookkanaal ook twee kachels maken: één aan de buitenkant en één aan de binnenzijde. Zo kan je ’s zomers heerlijk genieten van een lange zomeravond onder de veranda met een knapperend haardvuur. Maar ’s winters lekker op een ‘berenvelletje’ voor de open haard kruipen!

Bekijk deze woning

Meer lezen over schuurwoningen:

Basismodel Trentino
De bouwstijl schuurwoning
Gerealiseerde schuurwoningen
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
Oeps, niet alle velden zijn correct ingevuld.
Sluit venster

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico