Button Text

Inspiratie voor jouw ideale

Hoogbouw woning

Vooraanzicht van een vrijstaande hoogbouw woning

Lees meer over een hoogbouw woning als uitgangspunt voor jouw ideale huis. We leggen je uit wat een hoogbouw woning is en wat de mogelijkheden van bouwen met SelektHuis zijn.

Daarnaast laten we je genoeg inspiratie van hoogbouw woningen zien. Lees verder en kom weer een stapje dichter bij jouw ideale huis.

[anchor name="Hoogbouw uitgelegd" submenu="true"]

Hoogbouw uitgelegd

Een hoogbouw woning heeft 2 bouwlagen en een kap. Let op: een bouwlaag is niet hetzelfde als een verdieping. Een hoogbouw woning heeft ten opzichte van een laagbouw woning 1 bouwlaag extra tussen de onderste bouwlaag en de kap. Bij een hoogbouw woning begint de kap vanaf de tweede verdieping. Dit zorgt ervoor dat je op de eerste verdieping niet te maken hebt met schuine kanten van de kapconstructie (die is bij een laagbouw woning wel het geval).

Een woning wordt als hoogbouw beschouwd, als de goothoogte ongeveer 6 meter vanaf de grond is. Naast het verschil in inhoud ten opzichte van laagbouw, is er ook een aanzienlijk prijsverschil tussen een hoogbouw en laagbouw woning. Een hoogbouw woning is doorgaans prijziger dan een laagbouw woning. Maar daartegenover staat natuurlijk wel de extra woonruimte die een hoogbouw woning biedt.

Vooraanzicht van een vrijstaand herenhuis met risaliet

[anchor name="Ontwerpvrijheid voor jouw hoogbouw woning" submenu="true"]

Ontwerpvrijheid voor jouw hoogbouw woning

De ene hoogbouw woning is de andere niet. Dat is het mooie van bouwen met SelektHuis; jij creëert jouw unieke woning volledig op maat. Je hebt namelijk bij ons niet te maken met vaste indelingen of standaard ontwerpen. Iedere woning is aan te passen naar jouw smaak. Of je nu gaat voor een hoogbouw woning met een moderne stijl of een herenhuis stijl, SelektHuis bouwt het allemaal.

We geven je graag wat inspiratie voor jouw ideale hoogbouw woning. Veel opdrachtgevers gingen jou al voor. Bekijk onderstaand verschillende gerealiseerde hoogbouw woningen. Van elke woning kan je een gratis inspiratiecalculatie aanvragen om een goed beeld te krijgen van de kosten van een hoogbouw woning.