Button Text

Bungalow bouwen

Vooraanzicht van een witte woning met plat dak

Wil je een bungalow bouwen? Bouw een bungalow die volledig voldoet aan al jouw woonwensen.

Een bungalow is een woning die bestaat uit alleen een benedenverdieping. Handig wanneer je graag een senioren- of levensloopbestendige woning wil bouwen. Wanneer je een bungalow gaat bouwen, komen daar heel veel keuzes bij kijken.

Bij SelektHuis helpen we je hier graag bij!

Het bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor een opbouw op je bungalow om zo meer ruimte te creëren. Hierdoor krijg je dus een bungalow met eerste verdieping. Daarnaast kan je ook een bungalow bouwen als recreatiewoning. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden.

[anchor name="Wat is een bungalow?" submenu="true"]

Wat is een bungalow?

Een bungalow kan dus veel vormen en maten hebben. Wanneer we de definitie erbij halen, dan gaat het om een relatief kleine woning met één woonlaag. Wanneer je een eerste verdieping toevoegt, zoals we hierboven al benoemde, creëer je een zogenaamde semi-bungalow.

[anchor name="Hoe wordt jouw ideale bungalow ontworpen?" submenu="true"]

Hoe wordt jouw ideale bungalow ontworpen?

Wanneer je met SelektHuis aan tafel gaat, dan ga je samen met onze specialisten een bungalow op maat creëren. Jouw wensen staan centraal, want bij SelektHuis zit je niet gebonden aan vaste indelingen en bouwstijlen. Jouw bungalow krijgt dus precies de uitstraling die jij wil.

Zoals benoemd kan je ook gemakkelijk een opbouw toevoegen aan je ontwerp. Het voordeel hiervan is uiteraard dat je meer woonruimte realiseert.

Een man en vrouw zitten in de woonkamer van hun woning

Moderne bungalow

[anchor name="Moderne bungalow" submenu="true"]

Een bungalow wordt veelal ontworpen met een strak en hoekig design. Dit zorgt ervoor dat een bungalow veelal een moderne uitstraling heeft. Deze gerealiseerde woning heeft ook een moderne uitstraling vanwege de vormgeving en de kleurstelling. Door lichte en donkere tinten te combineren, creëer je modern ogende bungalow.

Wil je meer weten over deze moderne bungalow bouwen? Lees verder en vraag een gratis inspiratiecalculatie aan. Zo zie je direct wat de kosten van deze woning zijn en wat de indeling van de woning is.

Vrijstaande witte bungalow met plat dak en aanbouw
Bungalow met jaren '30 bouwstijl en garage

Jaren '30 bungalow

[anchor name="Jaren '30 bungalow" submenu="true"]

Een bungalow wordt veelal ontworpen met een strak en hoekig design. Dit zorgt ervoor dat een bungalow veelal een moderne uitstraling heeft. Deze gerealiseerde woning heeft ook een moderne uitstraling vanwege de vormgeving en de kleurstelling. Door lichte en donkere tinten te combineren, creëer je modern ogende bungalow.

Wil je meer weten over deze moderne bungalow bouwen? Lees verder en vraag een gratis inspiratiecalculatie aan. Zo zie je direct wat de kosten van deze woning zijn en wat de indeling van de woning is.

Moderne gelijkvloerse woning

[anchor name="Moderne gelijkvloerse woning" submenu="true"]

Levensloopbestendige bungalow bouwen prijzen weten? Deze moderne variant is een mooi voorbeeld. De bungalow is voorzien van twee aanbouwen, waardoor er een ruime indeling is gerealiseerd. Hierdoor hebben de bewoners een werkkamer, een berging en een extra toiletruimte weten te creëren.

De moderne kubistische bouwstijl komt mooi naar voren in de vorm van de woning. Daarnaast is er een mooi contrast tussen de lichte gevelstenen en de donkere tinten van de kozijnen, het trasraam en de aangebouwde berging. Wil jij meer weten over een levensloopbestendige bungalow bouwen? Lees dan meer over deze woning!

Vooraanzicht van een eigentijdse woning met aanbouw

[anchor name="Een bungalow bouwen met oog op de toekomst" submenu="true"]

Een bungalow bouwen met oog op de toekomst

Ben je nog niet toe aan een levensloopbestendige woning, maar wil je wel een bungalow bouwen? Dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk blijven wonen. Om jou voor te bereiden op een latere levensfase, kan het slim zijn om bij de bouw van je bungalow alvast rekening te houden met de toekomst. Door bepaalde keuzes nu door te voeren, kan je ook op latere leeftijd blijven wonen in jouw ideale bungalow. SelektHuis inspireert, adviseert en denkt mee, zodat je optimaal kan genieten van jouw unieke bungalow woning.

[anchor name="Wat kost een bungalow bouwen?" submenu="true"]

Wat kost een bungalow bouwen?

De kosten voor een bungalow bouwen zijn verschillend. Bij SelektHuis bouwen we ideale woningen die stuk voor stuk uniek zijn en hierdoor kunnen we geen vaste prijzen noemen voor een bungalow bouwen. Wanneer je jouw bungalow naar eigen wens laat ontwerpen, dan zullen de kosten ook heel persoonlijk zijn.

Om je toch enigszins een beeld te geven van welke kosten je kan verwachten, hebben we zogenaamde inspiratiecalculaties. Dit zijn handig overzichten van de kosten en plattegronden van verschillende gerealiseerde woningen. Hieronder hebben we ook een aantal bungalows, zowel met als zonder opbouw. Bij gerealiseerde woningen kun je meer lezen en de inspiratiecalculaties opvragen. Deze heb je binnen enkele minuten in je mailbox.

[anchor name="Een prefab bungalow bouwen" submenu="true"]

Een prefab bungalow bouwen

Bij SelektHuis combineren we prefab elementen met traditionele bouw. Al onze woningen worden gebouwd met prefab kappen, topgevels en (eventuele) dakkapellen. Nu heeft een gelijkvloerse bungalow natuurlijk geen dak, waardoor de woning volledig traditioneel gebouwd wordt. Dat betekent dat de woning op de bouwplaats steen voor steen wordt opgemetseld.

Wanneer je voor een bungalow met opbouw kiest, dan krijg je wel een prefab gedeelte op je bungalow. De opbouw van een bungalow is namelijk volledig houtskeletbouw en deze prefab elementen komen uit onze eigen productiehallen in Rijssen.

Wij bouwen bij SelektHuis (deels) traditioneel, omdat jij zo geniet van ontwerpvrijheid. Bij volledig prefab bungalows zit je namelijk vast aan bepaalde maatvoeringen of indelingen. Bij SelektHuis niet. Wij ontwerpen jouw ideale woning volgens jouw woonwensen.

Cover van het magazine SelektLeven

Gratis brochure aanvragen

Wil je meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Vraag dan het gratis inspiratiemagazine SelektLeven aan. Ook ontvang je direct de meest recente prijslijst.