Terug naar overzicht

Een erker als sfeermaker in uw woning!

De bladeren kleuren bont oranje, de dagen worden korter en de temperaturen zijn langzaam aan het dalen. Dat kan maar één ding betekenen: Het is volop herfst! Dit is het moment waarop we massaal de warmte van thuis opzoeken. Lekker onder een dekentje op de bank plannen maken en inspiratie opdoen. Precies voor deze momenten hebben we dit blog met de mooiste erkers voor u! Ga er lekker voor zitten, en droom met ons mee!

Afbeelding van de binnenkant van een erker
Door de juiste toepassing maakt een erker uw woning van een huis een thuis!

Wat is een erker?

Wat wordt er nou precies onder verstaan als u het hebt over een erker en wat voegt het toe aan jouw woning? Een erker is een ruimte als uitbreiding van een vertrek in een gebouw, die buiten de gevel van de woning uitsteekt maar wel in open verbinding staat met de rest van de ruimte. Deze kan zich bovendien over meerdere verdiepingen uitstrekken, maar bij nieuwbouw is dit toch minder gebruikelijk.

Een erker leent zich natuurlijk perfect om de voorzijde van de woning een andere uitstraling te geven met bijkomend voordeel: extra lichtinval. Ook creëert u zo meer woonruimte, wat natuurlijk handig is, zeker bij een gezin. Plaatst u bijvoorbeeld een uitbouw aan de zijkant van de woning, dan kunt u er ook een relaxhoek van maken, door in plaats van een vensterbank, ingebouwde bankjes te plaatsen met opbergruimte.

Andere vormen van een uitbouw

Vaak als u het hebt over uitbreidingen of een aanbouw, dan wordt een serre of veranda genoemd. Misschien vraagt u zich af wat het verschil is ten opzichte van een erker, zodat u zeker weet dat u over hetzelfde praat als u uw bouwplannen bespreekt met één van onze adviseurs: Een serre is eigenlijk ook een ruimte als uitbreiding op de woning, echter deze wordt afgesloten van de ruimte waar het op aansluit. Een veranda is een overdekte ruimte, die gescheiden wordt door een wand of deuren. Waarbij de veranda aan de buitenzijde geheel of gedeeltelijk open is.

Afbeelding van een gerealiseerde erker aan een woning

Gratis brochure aanvragen

Meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Vraag dan het gratis inspiratiemagazine SelektLiving aan. Hierin vindt u uitgebreide informatie over de verschillende basismodellen, bouwstijlen en mogelijkheden.

Brochure aanvragen
Gratis!
Iemand leest de SelektLiving
Nieuws waar u op kan bouwen. Schrijf u in!
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis
  • Samen bouwen, stap voor stap
  • Onbezorgd genieten van het bouwproces
  • Alle specialismes en kennis in huis

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico