Button Text
Blogoverzicht

Verhuizen naar een bestaande woning of toch nieuwbouwen?

Blog
Vooraanzicht van een schuurwoning met overstek en eiken balken

Overweeg je een andere woning? Voor de meeste mensen is het logisch om op zoek te gaan naar een bestaande woning. Toch is het kiezen voor een nieuwbouwwoning ook een goede optie. Ontdek waarom een vrijstaande nieuwbouwwoning een slimme keuze is voor nu en voor de toekomst.

[anchor name="Vorm en uitstraling" submenu="true"]

Vorm en uitstraling

Een bestaande woning is vormgegeven zonder jouw inbreng. Je koopt natuurlijk een mooie passende woning, maar het vinden van de ideale woning die alles heeft wat je zoekt, is niet makkelijk. Je moet het doen met het beschikbare aanbod. Je nieuwbouwwoning daarentegen geef je de uitstraling die jij wilt. Jij bepaalt de vorm, de kleur, de gebruikte materialen en nog veel meer. Er zijn heel veel bouwstijlen. De schuurwoning is momenteel heel populair, maar ook bungalows en woningen in Jaren ’30 stijl zijn populair. Je kunt ook diverse stijlen combineren en een moderne eigentijdse woning laten bouwen. Met een nieuwbouwwoning mag je je eigen droomhuis helemaal indelen en vormgeven zoals jij dat wilt. Ideaal toch?

[anchor name="Eigen indeling" submenu="true"]

Eigen indeling

De indeling van bestaande woningen is vaak traditioneel. Bij een nieuwbouwwoning kun je de indeling helemaal zelf bepalen. Veel vrijstaande nieuwbouwwoningen zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat je er zelfstandig kunt blijven wonen als je ouder wordt. Je blijft zo lang mogelijk zelfstandig en onafhankelijk . Dat kan door op de begane grond een badkamer en een slaapkamer mogelijk te maken. In sommige gevallen kiest de opdrachtgever ervoor om deze direct aan te brengen. In andere gevallen wordt de ruimte als werkkamer of als speelkamer ingericht, maar zijn alle benodigdheden zoals een waterleiding en afvoer al beschikbaar. Hierdoor is het ombouwen een fluitje van een cent. Je hoeft niet te verhuizen naar een andere woning als traplopen een probleem wordt.

[anchor name="Onderhoudsarm bouwen" submenu="true"]

Onderhoudsarm bouwen

Bestaande woningen vragen vaak veel onderhoud. Je moet jaarlijks investeren om de oudere materialen in goede staat te houden. Nieuwbouw is vanaf het begin onderhoudsvriendelijk. Maar je kunt ervoor kiezen om het onderhoud te beperken tot een minimum. Kies voor kozijnen, boeidelen, overstekken en goten van kunststof. Het maakt schilderen overbodig. Of kies voor een onderhoudsvrij woningontwerp. Een woning met een doorgemetselde topgevel heeft geen overstekken en onderhoud is niet nodig. Een woning met een platdak is eenvoudiger in het onderhoud dan een woning met kap. Kunststof in plaats van hout en een slim ontwerp minimaliseren het werk. Geen zorgen over verouderde materialen en geen onverwachte kosten.

Vooraanzicht van een woning met plat dak
No items found.

[anchor name="Lage vaste lasten" submenu="true"]

Lage vaste lasten

Energiezuinige installaties en topisolatie maken je nieuwbouwwoning kostenefficiënt; geen gasrekening en lagere elektriciteitskosten. Dat is winst voor het milieu en voor je portemonnee. Investeer in een duurzame toekomst en woon comfortabel en voordelig. Het is mogelijk om je woning op te laten leveren als een Nul-Op-de-Meter woning. Dat betekent dat je woning alle energie die nodig is zelf opwekt. Meer weten? Lees onze informatiepagina over de NOM-woning.

[anchor name="Comfortabel wonen" submenu="true"]

Comfortabel wonen

Een nieuwe woning is comfortabeler dan een bestaande woning. De goede isolatie en de nieuwste technieken zorgen voor een optimaal woonklimaat. Bestaande woningen moeten vaak nageïsoleerd worden. De achteraf geïnstalleerde energiezuinige technische systemen zijn lang niet altijd optimaal. De woning wordt niet lekker warm of de kosten van het verwarmen zijn hoog. De woningen hebben vaak last van tocht in de buurt van de ramen en deuren. In een nieuwbouwwoning is alles op elkaar afgestemd en in balans. Hierdoor woon en comfortabel en zonder zorgen.

[anchor name="Investeringen in een bestaande woning" submenu="true"]

Investeringen in een bestaande woning

Er zijn weinig personen die verhuizen zonder te investeren in de aangekochte woning. Veel woningen zijn niet energiezuinig en vragen behoorlijke investeringen, zodat de energierekening betaalbaar blijft. Voordat je er kunt gaan woning moet de woning geschilderd worden en de wanden opnieuw bekleed. Vaak blijft het daar niet bij. De keuken wordt vervangen en meestal is de badkamer ook direct of na enkele jaren aan de beurt. Bij bestaande woningen blijft er altijd wel iets te veranderen of te onderhouden. Bouw je ideale woning en je bent in een keer klaar. Het wonen zonder zorgen kan beginnen.

[anchor name="Nadelen van een nieuwbouwwoning" submenu="true"]

Nadelen van een nieuwbouwwoning

Zijn er alleen maar voordelen bij het bouwen van een nieuwbouwwoning? Er zijn natuurlijk ook nadelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het bouwen van een nieuwbouwwoning is een behoorlijke kostenpost. Je kunt het aanschaffen van een keuken niet uitstellen zoals bij het kopen van een bestaande woning.
  • Een kavel ligt meestal in een nieuwbouwwijk. Dat betekent dat ze vergeleken met bestaande woonwijken vaak minder charme en karakter hebben. Je kunt ook kiezen voor een kavel in een bestaande woonwijk. Een oude woning kan vervangen worden door een nieuwe.
  • Het proces om te komen tot een nieuwbouwwoning duurt vaak langer. Het kan geduld en doorzettingsvermogen vragen. Je moet een kavel vinden, een bouwer kiezen en veel keuzes maken over het gewenste eindresultaat. Maar als je het achter de rug hebt, kun je jaren lang zorgeloos genieten van je ideale woning.

Kortom, kies voor de toekomst met SelektHuis als jouw ideale huizenbouwer. Wij begrijpen dat een nieuwbouwbeslissing een grote stap is en we staan klaar om je te helpen bij al je vragen. Met onze expertise en toewijding helpen we je van je droom naar je ideale woning. Heb je vragen of wil je meer weten? Aarzel niet om ons te bellen of onze evenementen te bezoeken.

No items found.
1 / 4

Maak een afspraak met een adviseur

Wil je graag persoonlijk advies voor jouw bouwplannen of wil je graag weten wat er allemaal mogelijk is op jouw vrijstaande kavel? Plan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs!

Adviseur staat met twee klanten in de showroom

Maak een afspraak met een adviseur

Wil je graag persoonlijk advies voor jouw bouwplannen of wil je graag weten wat er allemaal mogelijk is op jouw vrijstaande kavel? Plan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs!

Schrijf je in voor de SelektHuis nieuwsbrief
Er is iets misgegaan door een technisch probleem. Je kunt proberen het formulier nog een keer te verzenden. Als het probleem zich blijft voordoen kan je melding doen via marketing@selekthuis.nl
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Een lachende vrouw met donker haar en een laptop op schoot