Button Text

De kosten van een prefab woning

Dronebeeld van een vrijstaande schuurwoning

Prefab woningen worden steeds populairder in Nederland. Ze worden ook wel modulaire woningen genoemd. Dit zijn populaire woningen door hun efficiënte bouwproces en snelle oplevering.

Maar wat zijn eigen de kosten van een prefab huis bouwen? Hierover lees je meer op deze pagina.

[anchor name="Factoren die de prijzen van een prefab woning bepalen" submenu="true"]

Factoren die de prijzen van een prefab woning bepalen

Er zijn diverse factoren die van invloed zijn op de kosten van een prefab woning. Ten eerste is het ontwerp natuurlijk een belangrijk onderdeel. Een eenvoudig ontwerp zal lager uitvallen qua prijs dan een rijk gedetailleerd ontwerp met allerlei luxe materialen.

Ten tweede zijn de afmetingen van de woning belangrijk bij de prijzen van een prefab woning. Een grotere woning zal natuurlijk duurder zijn dan een kleinere woning. Daarnaast kan je allerlei soorten uitbreidingen aan je woning toevoegen. Denk aan een carport, garage, erker of veranda.

Ten derde speelt de afwerking van de woning ook een belangrijke rol. Wanneer je kiest voor een nul-op-de-meter woning is je woning duurder dan bij een sleutelklare afwerking. Wanneer je zelf handig bent, is een casco afwerking ook een goede optie. Hierbij kunnen de kosten ook een stuk lager uitvallen.

Dus wat kost een prefab woning? Dat is geheel aan jou. Wil je een groot, luxe en rijk gedetailleerde woning? Dan zijn de kosten van je prefab woning ook hoger.

[anchor name="Besparen op de kosten van je prefab woning" submenu="true"]

Besparen op de kosten van je prefab woning

Casco bouwen kan een verstandige optie zijn om te besparen op de prijzen van je prefab woning. Hoe dit werkt? Dat leggen we je graag uit. Wanneer je een casco woning gaat bouwen, dan ga je een gedeelte van de bouw zelf op je nemen. SelektHuis regelt in dit geval alleen de ruwbouw van de woning. Dit betekent dat we de woning wind- en waterdicht opleveren. De verdere afbouw verzorg je zelf.

Maar hoe zorgt dit voor een lagere prijs van je prefab woning? Wanneer je zelf de afbouw verzorgt, heb je de mogelijkheid om zelf heel wat werkzaamheden te doen. Dit kan natuurlijk ook samen met vrienden en kennissen. Daarnaast kan je zelf bepalen welke materialen je gebruikt en kan je hierbij bijvoorbeeld voor voordeligere opties kiezen.

Een gezin zit samen op de bank in de woonkamer
Cover van het magazine SelektLeven

Gratis brochure aanvragen

Wil je meer weten over onze werkwijze en mogelijkheden? Vraag dan het gratis inspiratiemagazine SelektLeven aan. Ook ontvang je direct de meest recente prijslijst.

[anchor name="Prijzen van een prefab woning bij SelektHuis" submenu="true"]

Prijzen van een prefab woning bij SelektHuis

Wanneer je met SelektHuis jouw ideale vrijstaande woning gaat bouwen, dan wordt deze gebouwd met een aantal prefab elementen. Onze bouwmethode combineert namelijk traditionele bouw met prefab bouw. Alle daken, topgevels en (eventuele) dakkapellen produceren we namelijk zelf in onze prefabhallen in Rijssen. Zo profiteer jij van het beste van beide werelden.

De kosten van een prefab huis bouwen liggen doorgaans lager dan die van een traditionele woning. Traditionele bouw is namelijk maatwerk en dat zorgt ervoor dat het niet in een standaard proces gezet kan worden. Dat is het grote voordeel van traditionele bouw; de flexibiliteit. Omdat we altijd een woning op maat willen leveren, hebben we dus de beide bouwmethodes gecombineerd.

We gebruiken de snelheid en efficiëntie van prefab bouw. Zo houden we ook de prijzen betaalbaar. Door middel van traditionele bouw blijf jij de flexibiliteit houden bij het ontwerpen van je ideale vrijstaande woning.

[anchor name="Prijzen van een nieuwe prefab woning ten opzichte van een bestaande woning" submenu="true"]

Prijzen van een nieuwe prefab woning ten opzichte van een bestaande woning

Maar waarom zou je een nieuwbouwwoning moeten bouwen? Is een bestaande woning niet veel voordeliger? Dat klopt, althans op de korte termijn. De initiële prijzen van een nieuw prefab huis liggen inderdaad vaak hoger dan de prijs van een bestaande woning.

Toch is het verstandig om nieuwbouw te overwegen. Op de lange termijn heeft dit namelijk heel wat voordelen. Een nieuwe vrijstaande woning is namelijk heel energiezuinig. Dit komt door de regelgeving die tegenwoordig een stuk scherper is dan vroeger. Bestaande woningen voldoen vaak niet aan deze normeringen. Wanneer je dezelfde energiezuinigheid wil toepassen op een bestaande woning, dan moet je daar heel wat extra geld voor gebruiken.

Een hoge energiezuinigheid zorgt voor een lagere energierekening. Dit zorgt er op de lange termijn voor dat de kosten voor een nieuwe prefab woning voordeliger zijn dan die van een bestaande woning.

Vrijstaande woning met eikenhouten balken in de gevel

Woningen bekijken?

Bekijk onze gerealiseerde woningen en laat je inspireren door alle verschillende mogelijkheden. Allerlei verschillende indelingen, bouwstijlen en woningtypen. En van elke woning kan je ook nog eens een gratis inspiratiecalculatie aanvragen. Zo weet je precies hoe de kosten van jouw favoriete woning eruit zien.